Blogg

Tips vid lägenhetsrenovering i Stockholm

6 sep 2021

Vill du ha lite tips om vad som erbjuds vid en lägenhetsrenovering i Stockholm? Ska du renovera din lägenhet i egen regi eller behöver du ha hjälp? Vill du veta mer om lägenhetsrenovering?

Inför en stor lägenhetsrenovering kan det vara en god idé att skaffa hjälp. Vid en lite mindre renovering såsom måleri av väggar kanske du klarar det själv. När det kommer till kök och badrum där det har att göra med el- eller vattenledningar, måste du ta till fackmannamässig hjälp.

Detta för att det ska hålla i din försäkring om en skada skulle uppstå i framtiden. Skulle du få en vattenskada gäller det att ha på fötterna vid en besiktning av skadan. Har du inte använt en fackman riskerar du att inte få skadan betald av försäkringsbolaget utan får stå för den själv.

Ska du måla väggar kan du vända dig till närmaste målerifirma eller gå till färgaffären för att köpa färg. Där får du tips om hur du går tillväga steg för steg.

Vid en lägenhetsrenovering i Stockholm erbjuds ofta helhetslösningar

Vill du vända dig till ett företag som sysslar med lägenhetsrenovering i Stockholm hittar du förmodligen flera att välja på. Du kommer se att du får så mycket hjälp du behöver. Från allra första planeringen tills allt är slutfört. Idag erbjuder de flesta företag som sysslar med renovering mycket mer helhetslösningar än vad man kunde se för några år sedan. Det gäller alla slags renoveringar. Kök och badrum inkluderat. Så de svåra passagerna med våtrum och annat är omhändertaget.

Badtunnan som dagens lyxiga badbalja

3 sep 2021

Badbaljan var det som förr användes för att tvätta sig i hemmet. Som vuxen kunde man få kämpa för att få plats. Men dagens badbalja kan kallas för en badtunna. En lyx att njuta i för familjen.

När man badade i hemmet förr så brukade man ta fram en badbalja. Det var en stor balja där hela familjen, en efter en, kunde tvaga sig ordentligt. Troligen var det inte något man gjorde en längre stund, men det var säkert ändå skönt att få bli ren efter dagens slit. Idag finns det fler möjligheter för de som vill bada. Inomhus kan du satsa på ett badkar och utomhus finns det spabad eller en badtunna att välja bland. Skillnaden mellan ett spabad och en badtunna är att badtunnan inte har bubblor och dessutom saknar mekanik. Du värmer upp badbaljan med ved, vilket kan ta längre tid men samtidigt vara en mysfaktor i sig.

Plats för en badtunna

Om du har bestämt dig för att skaffa en badtunna så gäller det att hitta en plats som passar för den. Många väljer att sätta sin badtunna på, eller vid sidan om, uteplatsen. Det går även att gräva ner den så att du lätt kan kliva i via trädäcket. Men det är inte alltid som man sätter badbaljan nära huset. I vissa fall kan det vara extra mysigt att ha den en bit ifrån huset, där du bättre kan njuta av stjärnorna och lugnet i naturen och din härliga trädgård.

Renovera ditt badrum i Göteborg

9 aug 2021

Bra saker att känna till när du vill göra en badrumsrenovering i Göteborg? Det är bra att göra en lista i samband med att du renoverar ditt hem och i synnerhet när du renoverar ditt badrum.

Äntligen står du inför möjligheten att kunna renovera ditt badrum och få allt exakt på det sättet du vill ha det. Hör du till de som vill ha både dusch och badkar eller kanske en hel liten bubbelpool? Det är nu du kan planera allt i detalj.

Det är ingen lätt uppgift att göra en badrumsrenovering i Göteborg, men vem säger att roliga saker behöver vara lätta. Först sätter du dig och gör en enkel skiss över hur du vill att det färdiga resultatet ska se ut. Vilka funktioner är viktiga för dig? Diskutera och fundera.

Sedan tar du reda på vad de olika funktionerna kräver för slags förarbete. Slutligen vilket av arbetena som du behöver börja med samt vilka tjänster som kräver att behörig fackman utför jobbet. Sedan sätter du igång. Steg för steg.

Viktiga saker att tänka på vid en badrumsrenovering

När du ska renovera våtutrymmen såsom kök och badrum är det av största vikt att du ser till att det skapas ett ytskikt och under skikt som fungerar som fuktspärr. Om du slarvar med det kommer besiktningen av ditt hus inte att bli godkänd. Skulle du råka ut för en vattenskada täcker inte försäkringen och så vidare. Det kan alltså bli en dyr historia att vara vårdslös med underarbetet.

Må bättre med OVK-besiktning i Stockholm

4 aug 2021

OVK är inte ett mirakelmedel som du äter eller dricker, men däremot andas du bättre. Man rensar luften från mikrober och smuts när man kollar ventilationen ordentligt och byter filter.

Fråga en ventilationstekniker vad de hittar när de rengör folks ventiler och rör. Det kan vara allt från döda fåglar till möss. Fukt och smuts i små partiklar virvlar runt i vår inandningsluft i hela bostaden om vi inte ser över ventilationsanläggningen. Med OVK i Stockholm, obligatorisk ventilationskontroll, blir det professionellt gjort.

Renare inandningsluft ger bättre hälsa

Alla kontroller har i grund och botten ett gott syfte. När det gäller lagstiftningen om OVK, som ska utföras av behöriga inspektörer, handlar det om vår luftkvalitet och vårt inomhusklimat. Särskilt i skolor, äldreboenden och hyreshus är det många människor som berörs om det är dålig ventilation. En fläkt kan sluta att fungera och man kanske inte ens vet om det. Man kanske bara får huvudvärk och hosta, men förstår inte orsaken.

I mindre hus måste ventilationen kollas främst när man tar anläggningen i bruk, men i flerfamiljshus och på institutioner ska OVK göras med bestämda intervall. Det är bra för luften men också för hela ventilationssystemet. Servar man det håller det mycket längre, och behöver någon del bytas ut ser man det vid kontrollen. Dessutom drar en smutsig anläggning mer ström, så man tjänar på att anlita experter för OVK-besiktning i Stockholm, av flera skäl. Det är effektivt att rensa kanaler och byta filter. Både familjen och plånboken mår bra.

Spara pengar på att skaffa solceller i Västmanland

30 jul 2021

Elförbrukningen blir dyrare och dyrare. Dessutom varierar priserna år för år. Du kan dra ner på kostnaderna och samtidigt vara klimatsmart om du istället väljer solpaneler i Västmanland.

Äger du en villa vet du säkert att el är dyrt. Dessutom går priserna upp och ner och du måste anpassa dig till det som gäller. Solceller är en smart energilösning som kan försörja hela ditt hem med el och värme. Dessutom är det ett alternativ att föredra då det är mycket bättre för miljön.

Solen är en ren energikälla och därmed ett säkert alternativ. Solpaneler som sätts på taket kan skapa energi för hela hemmet utan minsta problem. Du behöver inte oroa dig för grått väder och vintertider. Med solpaneler skapas det energi även under mulna dagar.

Och det bästa är att under de långa och ljusa dagarna under sommarhalvåret får du energiöverskott. Denna energi kan du spara till vintern då ljustimmarna är färre. Eller så kan du sälja det till någon annan med solceller i Västmanland och tjäna en extra peng.

Om du inte vill ha solceller på taket

Även om en solcellsanläggning anses som en grundförbättring på din bostad, kan det finnas anledningar till att du inte vill montera solpaneler på taket just nu. Du kanske måste byta eller renovera taket inför solceller och har inte råd med det för tillfället.

Det finns lika bra solceller med markställning. Det krävs ingen avancerad grävning eller liknande. Placera dina solceller på tomten eller gården och fortsätta att försörja ditt hem med ren energi.

Thujor till ditt trädgårdsprojekt

10 jul 2021

En trädgård byggs inte på en dag. De flesta är glada för det eftersom plantor är ett intresse för livet. Thujor är en bra bas och ett bra material att utgå ifrån när du planerar ditt uteliv.

Solen lyser inte varje dag. Iallafall inte synligt för oss människor. Vår fascination med det som växer är ändå konstant. De dagar och de årstider då trädgården inte inbjuder till utevistelse längre stunder ska den ändå se vacker ut.

Förutsättningarna ser förstås olika ut. Har du köpt ett helt nybyggt hus är du med och planerar utemiljön från första början. Har du flyttat in i en äldre fastighet får du fundera på om du är nöjd som det är eller om du vill göra förändringar.

Växter till häckar och avskärmning

Det är vanligt att vi önskar begränsa insynen på vår villatomt. Du behöver inte vara eremit för att uppskatta att ha mysiga och skyddade rum på tomten. Att dricka morgonkaffet sommartid i mer avskilda utrymmen är en skön känsla.

Att välja att använda thuja smaragd är smart. En barrväxt som håller sin vackra gröna färg året runt ger en häck eller en avgränsning som kräver minimalt med skötsel. Inga löv att kratta och ingen otålig väntan på lövsättning om våren.

Thuja passar också som häck runt hela tomten. Den kräver viss tukt emellanåt men utgör en grön och tät mur mot omvärlden. Den hjälper också med ljuddämpning om omgivningen är lite mer livaktig än ni egentligen skulle önskat. En riktig allroundväxt.

Anpassa hemmet efter dina behov

26 jun 2021

Om du bygger ett nytt hus så kommer du säkert välja ett hus som passar perfekt för dig och din familj. Men vad händer om du har speciella behov av anpassningar, om du har ett funktionshinder?

Det kanske kan vara svårt att förstå hur besvärligt allt kan bli om du inte kan använda delar av din kropp. Om du exempelvis sitter i rullstol så kan det vara stora svårigheter att laga mat, ta en dusch eller ens komma in i badrummet för att gå på toaletten. För att du ska kunna leva ett normalt och drägligt liv behöver du därför se över ditt hem och göra en bostadsanpassning i Stockholm. Men vad anpassningen består i kan variera beroende på hur ditt hem ser ut och vilket funktionshinder som du har.

Sänka och bredda

En del av hemmet som brukar vara bland det första att anpassas är dörrhålen. Det kan vara svårt att komma in där du behöver, även om du inte är rullstolsbunden. Anpassningar brukar även ske av ingången till ditt hus, där trappor är vanliga och kan innebära stora svårigheter att ta sig upp i. Att anpassningar ofta behöver ske i badrum och kök är nog inte heller så överraskande, men man behöver också ofta se över sovrummet. Även om det där kan räcka med åtgärder som att sänka eller höja en säng och att installera larm, som den boende kan nyttja vid behov. För det är ditt hem som ska fungera perfekt för dig.

Utsikt utan att bli bländad

22 jun 2021

Blir du komplett galen på att inte kunna jobba hemifrån på grund av att solens strålar lyser skarpt genom fönstret? Persienner eller draperier vill du inte ha, för du vill ändå kunna se ut.

Nu har du en svår nöt att knäcka. Du arbetar hemifrån med din egen firma, och har ditt kontor mot söder. Solens strålar lyser så skarpt att du inte kan se skärmen på datorn, men om du drar ner persiennerna så tappar du all inspiration och blir trött. Du vill alltså ha utsikten mot trädgården och närheten med det som händer utanför. Men du vill samtidigt inte bli bländad av solen. Funkar ett par solglasögon kanske? Nej, det blänker ändå i skärmen. Finns det någon typ av filter som du kan sätta på skärmen som gör att det inte blänker? Ja, men det är för dålig funktion i den. Vad ska du göra?

Söderläge i Södertälje

Istället för att sitta hemma och irritera dig tar du en sväng på stan för att ta en fika med en vän. Ni sätter er på en solig uteservering och plötsligt går det upp ett ljus. Vad finns över uteserveringen? Jo, en markis. Allt faller på plats och så fort du kommer hem sätter du dig vid datorn och slår in sökorden: markiser i Södertälje. Ett par dagar senare sitter du åter vid din dator och tittar ut i trädgården. Men denna gång blir du inte bländad för du har en markis över ditt fönster.

Besikta huset och slipp överraskningar

9 jun 2021

Skulle du våga köpa ett hus som inte har genomgått en besiktning? Många skulle nog känna sig lite tveksamma till det, minst sagt. Det bästa är ändå att göra en ordentlig husbesiktning först.

Varför ska man göra en husbesiktning? Svaret är, kort och gott: för att slippa överraskningar. Om huset har besiktats innan du köper det, så vet du precis vad du köper. Du vet vad du kommer få för pengarna. Ingen vill ju köpa grisen i säcken, eller hur? Framförallt inte när det gäller något så stort som ett husköp. För ett husköp är inte jämförbart med något vanligt impulsköp. Inte som att slå till på den superheta, trendiga tröjan som efter bara några månader är hopplöst ute. Nej, ett husköp är viktigare än så. Det kan ju ofta kosta flera miljoner kronor.

Anlita en besiktningsman

Om huset du vill köpa inte är besiktigat, se då till att göra en egen innan du slår till. Anlita en certifierad besiktningsman för uppdraget som kan göra en vanlig husbesiktning. Beroende på hur huset verkar, kan man sedan göra ytterligare besiktningar. Om besiktningsmannen misstänker att det t.ex. kan vara mögel någonstans i huset, kanske hen föreslår en utförligare besiktning. Då kanske man behöver borra hål i väggen. Det är såklart inte ett drömscenario, men mycket hellre det och få svaret svart på vitt, än att först efter köpet behöva upptäcka mögel. Då blir det ett mardrömsscenario istället. Så slipp överraskningar – se till att ditt eventuellt framtida hus blir besiktat!

När du vill välja, välj markiser

2 jun 2021

Solen är härlig, men det finns vissa tillfällen då den inte är fullt lika välkommen. Tillfällen när den faktiskt bara stör. Tur då, att du kan välja själv när solens strålar ska få nå dina ögon.

Tänk dig att du precis har slagit dig ned vid matbordet. Du ska äta middag med din kära familj, eller kanske med ett par goda vänner. När du precis ska hugga in på den goda maten gör du en jobbig upptäckt. Nej, det är inte någon äcklig fluga i soppan. Eller det vet du inte, för du kan inte se. Det är just det som är den jobbiga upptäckten. Du kan inte se på grund av att solen lyser rakt in i dina ögon. Den står i precis den höjden så att hela ditt ansikte är som upplyst av en jättelik strålkastare. Att samspråka med dina middagsgäster blir nu svårt – du ser ju inte ens vem som pratar.

Markiser är lösningen

Solen är visserligen härlig, men när man äter middag vill man inte gärna ha den rakt i ögonen. Lösningen på detta problem heter markiser. Om du låter montera upp markiser vid fönstret kan du själv välja när solens strålar ska få nå in till middagsbordet. För ibland vill man ju ha in solen, eller hur? Oftast är det himla härligt med solens strålar. Men det är också himla skönt att få välja helt på egen hand när det passar. Och just det kan du göra med markiser!

Sommarens hetaste trädgård

28 maj 2021

Längtar du jämt efter varma sommardagar? Spendera tiden ute i det gröna gräset under den blåa himlen och det bästa av allt - kunna svalka ner sig när värmen blir alldeles för påtaglig.

Sedan du var liten har du fått höra att du måste ha varit fisk i ditt förra liv. Varenda dag som passar är man i vattnet, alltid har man älskat vattnet och velat spendera sin tid där. Även om man räknas som galen för vissa, bara för att man även badar på vintern, så är ändå sommaren att föredra. Visst, isbad ger en energi och man fylls av ett lyckorus. Av säkerhetsanledningar är det inte att föredra att vara nere och bada vid sjön på kvällstid. Trots att man är en bra simmare, kan olyckor hända väldigt snabbt. Man ska alltid vara försiktig och ha respekt för vattnet.

En perfekt kväll

Tänk dig den perfekta kvällen. En kväll ute på din altan i din pool, en himmel svart som natten, med stjärnor som ser ut precis som i en film. Vare sig du sitter där ensam och lyssnar på en trevlig bok, eller sitter med dina vänner, skrattar har trevligt och bara njuter av livet. Med en egen pool i hemmet är man fri att bada precis när man vill. Har du inte redan en pool, då kanske det är dags att bygga pool? Det finns bra företag som kan göra det åt en. Låt inga begränsningar få stoppa dig till när du kan och vill bada.

Förbättra yttre och inre miljö

21 maj 2021

Taket är inte bara en viktig del av husets utseende. Det har också en avgörande betydelse för det inre klimatet. För bästa möjliga miljö behöver taket vara helt och fungera som avsett.

Det finns gott om villor i Närke, och inte minst i Örebro. Det betyder att det finns många husägare och det betyder att de alla har något gemensamt. Vi behöver alla ett bra tak. Tyvärr är det långt ifrån alla hus som har ett helt och sunt tak.

I Sverige är det oerhört vanligt med tegeltak. Det är inte förvånande. Vi har råvara till tegel, det är snyggt, det isolerar bra. Vi har också alternativet med pannor i betong. De efterliknar tegelpannor men är inte fullt lika tunga. Andra vanliga material är plåt eller papp. Alla har sina för- och nackdelar.

Takbyte gagnar dig som husägare

Ett tak som är slitet, fått mycket påväxt eller skador, fungerar inte lika bra. En viktig aspekt är husets utseende. Ett trasigt eller angripet tak signalerar ointresse och slarv och huset ser inte lika fint ut som det kunde gjort. Dock är det lika vanligt att tak har skador som inte syns.

När inre delar av taket inte fungerar försämras luftkvalitet och värmeväxling och ventilation i din bostad. En enkel undersökning utförd av en takfirma kan hjälpa dig att få en diagnos på ditt tak. Kontakta en erfaren takläggare i Örebro. Efter ett kostnadsfritt hembesök kan du få information som hjälper dig att bestämma om du behöver byta ut ditt tak.

Varmt och skönt med bergvärme

16 maj 2021

Med vårt nordisk klimat och skiftande årstider är vi i behov av uppvärmning en stor del av året, vilket kan bli kostsamt. Men genom att installera en bergvärmepump kan man spara mycket pengar.

Bergvärme räknas som en förnyelsebar energikälla, detta trots att den drivs med el. Men låter man bergvärmepumpen drivas av grön el blir den helt miljövänlig. Att installera en bergvärmepump kostar en hel del, främst för att man måste borra en energibrunn. Trots detta lönar det sig alltid, eftersom den sänker hushållets energikostnader.

Hur snabbt man får igen pengarna beror på hur stort hushållets behov av energi är. Därför är det viktigt att även titta på om man kan spara energi på andra sätt, som exempelvis genom att tilläggsisolera eller byta ut dåliga fönster. Lyckas man sänka sitt energibehov kan det göra att man också klarar sig med en lite mindre bergvärmepump. Som då även blir billigare.

En investering som alltid betalar sig

Bergvärme innebär en stor kostnad för de flesta, men det är även en investering som höjer värdet på fastigheten om den blir bra. Därför är det viktigt att ta hjälp av experter på bergvärme i Göteborg om man funderar på att installera en bergvärmepump.

Först måste man undersöka marken och titta på om förutsättningarna för bra bergvärme finns. Bästa är att använda sig av ett företag som kan hjälpa till med både planering, installation och service. Det går oftast smidigast och blir inte sällan även billigare. Då kan man sedan även låta samma företag serva bergvärmepumpen när det behövs.

Social sanering professionellt utförd i Norrköping

30 apr 2021

När det förekommer social misär i en bostad kan den vara mer eller mindre förstörd av smuts, skadedjur, kroppsvätskor och tobaksrök, och det krävs då en mycket omfattande sanering av den.

Är du anhörig eller hyresvärd och har öppnat dörren till ett kaos du aldrig tidigare sett, behöver du anlita specialister på sanering i Norrköping. De har expertis och vana och kan åta sig att göra en omfattande insats i bostaden där. De arbetar givetvis under sekretess, för det handlar i de flesta fall om social misär och ibland sjukdom som gör att en person inte har klarat av normala krav på hygien.

Riva upp golvbrädor och lister

Är det riktigt illa, kan en förvirrad människa ha tagit fel på garderoben och toaletten. Ibland har någon rökt cigarr eller pipa där under många år, så att hela lägenheten är inrökt. Det kan också vara en hyresgäst som har haft ett stort antal katter i sin bostad och inte hållit rent efter dem. Oavsett anledning kan lägenheten eller huset vara i ett så dåligt skick att man måste bryta upp lister eller brädor för att avlägsna det som orsakar att det luktar illa.

Saneringsfirman kan även hjälpa till med rivningsarbetet, och de har skyddskläder och medel så att de kan göra riktigt rent. Det finns mycket bakterier i gammal smuts, och allt måste göras rent ordentligt för att någon ska kunna bo där igen. Det är oftast en omfattande sanering som krävs om en lägenhet har vanvårdats länge.

Att producera sin egen el som lantbrukare

29 apr 2021

Som lantbrukare har man ofta goda förutsättningar att producera mycket solenergi tack vare stora takytor. Får man energi över kan man sälja denna vidare och på så vis också tjäna pengar.

De flesta lantbruk gör av med en hel del energi, och för att sänka kostnaderna kan man montera solceller på ladugårdens tak. Detta är ett effektivt sätt att ta tillvara solens energi på, och inte sällan producerar ett lantbruk med solceller mer el än vad de själva behöver för att driva gården. Den överskottsenergi som blir kan man sälja vidare till det ordinarie elnätet och på så vis snabbare få igen de pengar man har investerat. Men solceller gör även att lantbruksfastighetens värde ökar rejält, då solenergi är en attraktiv och förnyelsebar energikälla som är bra för miljön.

Kostnadsfritt hembesök för att göra beräkningar

Är man lantbrukare och är intresserad av att installera solceller ska man kontakta en erkänd aktör på marknaden. De kommer alltid ut på ett kostnadsfritt besök för att titta på förutsättningarna och göra ordentliga mätningar över ytorna med hjälp av drönare. Resultatet används sedan för att räkna på den mest optimala solcellsanläggningen för lantbruket. Det kan vara bra att vända sig till mer än en aktör för att även jämföra priser. Be också om referenser från andra och kolla upp dessa. En solcellsanläggning för ett lantbruk är en större investering, och för att den ska betala sig gäller det att det blir bra och att man väljer rätt aktör.

← Äldre inlägg