Blogg

RSS

Arkitektritade och unika stenhus hus till bra pris

8 Mar 2023

Drömmer ni om ett vitt stenhus men har svårt att hitta det ni söker? I så fall kan en lösning vara att låta bygga det själv. Här kommer några användbara tips.

Drömmer ni om ett vackert stenhus men lyckas inte hitta det ni söker? I så fall kan lösningen vara att låta bygga huset själv. Det finns företag som är specialiserade på miljövänliga stenhus och som använder sig av ett beprövat byggsystem som håller nere kostnaderna. De kan erbjuda både en, en och en halv och tvåplanshus. Men även sutteränghus och passivhus.

Man behöver inte ens ha färdiga ritningar då byggföretagets arkitekt kan rita huset efter de särskilda önskemål man har. På så vis kan man själv skapa sitt drömhus och slipper kompromissa. Dessutom sköter byggföretaget kontakten med myndigheter och ansöker om bygglov.

Smidigt att bygga stenhus med totalentreprenad

Det finns flera företag som är specialiserade på att rita och bygga stenhus. Därför kan det vara klokt att först göra lite research och jämföra deras olika hus, priser och villkor. Många gånger har de bra hemsidor som visar deras olika projekt. Men det är också bra om man kan besöka ett stenhus på plats.

När man beställer ett stenhus kan man själv välja om man vill ha en husbyggsats, stomresning eller totalentreprenad. Väljer man det sistnämnda kan man luta sig tillbaka och lita på att husleverantören sköter precis allt. De uppför huset, ser till att den fasta inredningen kommer på plats och är även med vid slutbesiktningen.

Läs mer om att bygga stenhus på denna sida: https://www.haaksstenhus.se/ 

Asfaltering som håller länge i Stockholm

20 Feb 2023

Vi vet idag att saker som skapas ska vara hållbara. Detsamma gäller när det görs en asfaltering i Stockholm - görs den på rätt sätt så håller den länge.

Många föredrar att ha en asfalterad väg istället för en grusväg. Det är betydligt smidigare och enklare att hålla rent en asfaltsväg, dessutom är det behagligare att köra på. För att inte tala om när bilen är nytvättad och man ger sig ut på en grusväg, då är det precis som den aldrig blivit tvättad innan.

Därför är det att föredra asfalterade vägar i många fall. Men för att få en asfaltsväg riktigt bra, så behövs det några som är proffs på det. Förarbetet är otroligt viktigt för att få en hållbar väg som inte börjar spricka. Men själva läggningen av asfalten är minst lika viktig.

Det lönar sig med asfaltering

Ska en väg eller ett område asfalteras, då är det alltid värt att ta ut ett företag som kan sin sak. En högkvalitativ asfaltering i Stockholm lönar sig, vägen blir stabil och hållbar. För att lyckas med det har de inte bara personal som är utbildade.

De använder sig av maskiner och produkter av hög kvalitet så att de kan leverera den högsta kvaliteten på asfalten. Idag är det möjligt att lägga en asfaltering, samtidigt som man tänker på miljön. Är detta något man undrar över, så kan man alltid fråga företaget vad de gör för miljön och hur de försöker gör det så miljövänligt som möjligt.

Håll dig varm med ved i Stockholm

12 Feb 2023

Vill ni ha det varmt och gott i ert hem? Samtidigt som mysfaktorn ökas får man också en miljövänlig värmekälla. I Stockholm kan ni beställa och köpa er ved.

Visst är det mysigt att sitta framför en kamin med levande eld. Känslan av att höra knastrandet från veden som eldas, eller ännu bättre, att se eldslågorna dansa sig fram. Det är som terapi för kropp och sinne. Kroppen fylls av värme och man blir bara glad och lugn.

Men att bara myselda har många fått sluta med. Detta då det blivit svårare och svårare att få tag i ved, dessutom har det även blivit dyrare. Det finns fortfarande vissa guldkorn där ute som säljer veden till ett förmånligt pris. Det är där man ska passa på och handla hem ved för hela årsförbrukningen.

Ved efter ditt behov

Alla har olika stort behov av ved. En del behöver flera kubik för att klara av vintern, medan andra bara vill ha lite för att myselda. Det finns ved i Stockholm där man kan köpa just det man behöver. De anpassar sig efter sina kunder och säljer förstklassig ved.

Deras ved är torr och fin att använda sig av direkt och det är bra trä som brinner länge. Vilken sort kan man få reda på genom att ta kontakt med dem och fråga dem om det. Om man eldar på rätt sätt får man det både varmt och skönt, samtidigt som det är snällt mot miljön.

Flyttfirma rycker ut i Täby

11 Feb 2023

Vid tidsbrist kan en flyttfirma i Täby hjälpa till för att underlätta. Något som kan vara mycket skönt att veta om det någon gång kör ihop sig ordentligt.

Anton och Eva hade bestämt sig för att flytta ihop. Istället för att en av dem skulle flytta till den andra skaffade de ett gemensamt boende. Kanske hade de valt en dum tid att flytta, då Eva höll på att plugga för några riktigt stora tentor. Men de skulle leja bort flyttstädningen och han och några vänner skulle flytta.

Flytten närmade sig och Anton tyckte att han hade allt under kontroll. Då hände något han verkligen inte hade tid med, men som han inte kunde tacka nej till. Chefen på hans avdelning hade blivit sjuk och skulle vara sjukskriven den närmaste tiden. Han fick frågan om han skulle kunna tänka sig att ta över under tiden.

Flyttfirma med många plus

Det här var något som Anton hade drömt om men inte vågat hoppas på. Inte att chefen skulle bli sjuk men att han fick en chefstjänst. Det var visserligen tillfälligt men nu fick han visa framfötterna. Men hur skulle han göra med flytten? Det fanns inte en chans att han skulle hinna packa och flytta nu.

Det visade det sig att städfirman han anlitat även jobbade som flyttfirma i Täby. De kunde både packa och flytta alla saker från både hans och tjejens lägenhet. Det fanns inget att fundera på utan bara boka in dem innan de fick annat att göra. Nu skulle han kunna jobba i lugn och ro samtidigt som flytten skedde utan hans närvaro.

Med hjälp av en energideklaration kan du täppa till ditt läckage av ström

7 Feb 2023

Har du svårt att komma på varför elräkningarna är så höga? En energideklaration hjälper dig att hitta svaren så att du kan komma åt energitjuvarna i hemmet.

Gnisslar du tänder när du ska betala din senaste elräkning? Du är inte ensam. Elpriserna är inte direkt något som gör fastighetsägare glada nuförtiden, oavsett om man bor i en villa eller betalar fakturor åt en bostadsrättsförening. Hur ska man egentligen komma åt energitjuvarna i huset? Vad är det som läcker ström?

Du kan ta hjälp av en energideklaration för att ta reda på vad som drar mest el i ditt hus. Alla som säljer ett hus är skyldiga att göra en energideklaration men det bör även göras med jämna mellanrum för att du ska veta hur ditt hus mår.

En energideklaration ger dig facit på var energitjuvarna i ditt hem finns

En energideklaration visar var läckorna finns och du får ett verktyg för att täppa till dem. Du borde kanske till exempel byta ut ineffektiva element eller tilläggsisolera på vinden. Om du har dragiga fönster kanske de borde renoveras. En energideklaration ger dig svar på hur din energiförbrukning ser ut.

När du har fått en energideklaration utförd kan du göra en helhetsbedömning av huset. Det hjälper dig att på sikt sänka dina elkostnader och på köpet kan din fastighet bli mer värd på marknaden. Det kan ju vara bra om du vill ta ett nytt bolån eller om du vill sälja den i framtiden.

Fixa drömboendet med rätt byggfirma i Göteborg

6 Feb 2023

Drömmer du om att renovera ditt nuvarande hem på västkusten och skapa ett riktigt drömboende? Hitta rätt byggfirma i Göteborg för att hjälpa dig med arbetet.

Det är få saker som slår att ställa sig i ett helt nyrenoverat kök och laga en riktig lyxmiddag åt vänner och familj. Eller varför inte göra om badrummet och byta ut det där gamla tråkiga badkaret mot en ny och mysig jacuzzi?

Att njuta av frukterna som renovation och nya, fräscha saker i hemmet för med sig är någonting vi alla kan göra. Men när det kommer till det faktiska arbetet kan det råda något mer skilda meningar om hur njutbart det är. Det kan utan tvekan vara en belönande upplevelse att göra arbetet själv, men det vore synd att påstå att det alltid är särskilt enkelt.

En bra byggfirma ser till att det blir rätt gjort

Det finns ganska många olika saker att tänka på när du ska renovera. Förutom ens eventuella skicklighet som hantverkare finns det många regler att ha i åtanke, framförallt när det handlar om elektricitet och vatten med mera. Så även om viljan må finnas där, är det inte säkert att kunskaperna räcker riktigt hela vägen.

Är du i färd med att planera din drömrenovering och bor på västkusten kan det vara en god idé att leta upp en bra byggfirma i Göteborg. Oftast är det bara att höra av sig till dem med vad du vill göra så kan du snabbt och enkelt få en offert på vad det skulle kosta.

Läs mer om en bra byggfirma på denna sida: https://www.brebasto.se/ 

Ett kompetent ombud vid vårdnadstvist i Göteborg

4 Feb 2023

En vårdnadstvist i Göteborg, eller för den delen någon annanstans, är det sista de flesta vill. Hamnar man ändå där är det nödvändigt att ha kompetent hjälp.

Det är ett allmänt känt faktum att en vårdnadstvist inte alltid tar fram människors bästa sidor. Det man kanske anat om barnets andra förälder står plötsligt helt klart – och ni är inte överens. Naturligtvis, det ligger ju i sakens natur och det hörs på benämningen – tvist om vårdnad. Ofta finns det mer känslor med i det hela än vad som egentligen rör bara barnet ifråga.

Ett förhållande som avslutats behöver redas ut på många punkter och ofta är det inte fruktbart att fundera för mycket över vem som gjort fel och hur. Idealet är att två människor som förhoppningsvis en gång älskat varandra kan lägga stoltheten åt sidan och gemensamt arbeta fram en lösning som är den bästa för barnet det handlar om.

Hur går en vårdnadstvist till?

Ofta har en vårdnadstvist i Göteborg föregåtts av mycket gräl och bråk och inte sällan även våld. Förutsättningarna är med andra ord inte idealiska. Vill man reda ut vårdnad och vem som ska ha rätt till vad börjar man med att spara på bevis och naturligtvis med att kontakta en bra advokatbyrå.

Med ett kompetent juridiskt ombud vid din sida blir allt enklare. För dig är processen förhoppningsvis en engångsföreteelse, för din advokat är det vardag. Vill du ha ensam vårdnad tar ditt ombud fram underlag och sedan stäms motparten inför tingsrätten. Ditt ombud är ditt stöd under hela processen.

Fönstertillverkare för specialanpassade fönster

4 Feb 2023

Ska du bygga ditt drömhus så planera ett ljust och öppet hem med stora fönster. Med rätt fönstertillverkare kan du uppfylla drömmar om ett trevligare hem.

Känns vardagen tung och deppig? Bygg om där hemma och installera nya, stora fönster. Om du är i planeringsfasen för att bygga ut eller för att bygga nytt, så se till att du har rätt sorts fönster för ditt hem. Det är en allmänt känd sanning att stora fönster som släpper in mer ljus gör att rummet känns större och luftigare.

Ett stort och luftigt rum gör i sin tur att det känns roligare att vistas i det rummet. Du kommer att känna dig friare och närmare naturen. Speciellt om du har en vacker trädgård som du gillar att spendera tid i. Då kan du övervaka den redan från vardagsrummet.

Fönstertillverkare för alla typer av fönster

Det finns så många olika fönster. Känns det som en djungel när du ska välja vilken typ av ram och vilken typ av glas som du ska ha? Ingen fara. Kontakta din fönstertillverkare för att få vägledning i vad som är bäst för just ditt hus. Kanske du till och med behöver specialdesignade mått?

Det ska vara lätt att få tag på precis det som passar dig, och när du har att göra med en fönstertillverkare som har lång erfarenhet inom branschen så kommer det inte att bli något problem. Priserna beror såklart på vilken typ av fönster som du önskar installera i ditt hem. Läs mer om fönstertillverkare på denna sida: strommengroup.com

Fastighetsboxar – för dig som fortfarande vill ha postutdelning

31 Jan 2023

Fastighetsboxar har blivit en vanlig syn i städernas trappuppgångar. Inte konstigt, eftersom vissa postföretag börjat vägra dela ut post i brevinkast.

I dag kan företag inom postbranschen välja att inte dela ut brev och tidningar till de som bor i hus utan så kallade fastighetsboxar. Särskilt gäller detta i större städer, där flervåningshusen duggar tätt. På Lilla Essingen i Stockholm gick det till exempel så långt att vissa boende fick hämta ut sin post på terminalen i Årsta, långt från hemmet.

Dessa problem hade kunnat undvikas om hyresvärdar eller bostadsrättsföreningar slutat använda brevinkasten i dörrarna till lägenheterna, och istället satsat på nya fastighetsboxar vid entrén. Anledningen till att postföretag ofta vägrar dela ut post är bland annat den arbetstid det tar för brevbärare att springa upp och ned i trapphus.

Fastighetsboxar ett smidigt och säkert alternativ

Det finns flera alternativ för den fastighetsägare eller bostadsrättsförening som vill installera dessa boxar. Till exempel är fastighetsboxar från Lynx ett alternativ. Det finns även andra fabrikanter på marknaden. Det är klokt att jämföra priser och leveranstider innan man beställer.

Det händer sällan att boende i huset upplever missnöje med sina nya fastighetsboxar. Många hyresgäster uppskattar att få sin post separat i en box vid entrén istället för direkt in i lägenheten. Det är enkelt att kolla posten på väg till eller från jobbet på morgnarna, och man slipper få en växande hög av post på hallmattan i de fall man till exempel åkt iväg på semester.

Vad innebär mättekniker i Sundsvall?

21 Jan 2023

Mättekniker eller metrologi används vid flera arbetsplatser i Sundsvall. Teknikerna används bland annat på ställen som byggarbetsplatser och i bergsområden.

Bygget var utspritt över ett ganska stort område som krävde en hel del jobb. Inte bara under själva bygget men även vid förberedande planering och grundarbete. Det var något som Anders insåg när han som nybliven företagare skulle strukturera upp arbetet. Han hade ett enmansföretag och istället för att anställa personal skulle han anlita företag på projektbasis.

Trots att han lärt sig mycket på utbildningarna han gått insåg han att det fanns massor av detaljer som kunde vara lätta att missa vid planeringen. Bland annat var det viktigt att hitta ett bra företag som kunde vara behjälpligt vid olika typer av mätningar. Men andra ord företag som arbetar med mätteknik.

Mättekniker som behövs

I Anders fall behövde han ett företag som arbetade med olika mättekniker i Sundsvall. Det viktigaste var att de kunde arbeta med 3D-skanning. Den typen av mätning var exakt och man riskerade inte att missa något. Det var med andra ord väldigt noggrant och med ett proffs som gör jobbet är det en bra kvalitetssäkring.

Genom att prata med andra i branschen hittade han ett företag som fått många goda vitsord. Hans enda oro var att företaget inte skulle ha tid att ta sig an hans projekt på grund av att de hade mycket att göra. Men han hade tur och de visade sig att de hade den lucka som behövdes. Företaget bokades in och en av punkterna på planeringen var klar.

Anlita en serviceinriktad målare i Stockholm

14 Jan 2023

När det är dags att måla inomhus eller utomhus kan du anlita en erfaren målare i Stockholm. Då kan du vara säker på att resultatet blir snyggt och hållbart.

En målare älskar att sätta färg på det mesta, stort som smått. Du kanske också tycker att det är roligt att måla, men helst håller dig till att måla tavlor. Att sätta färg på en husfasad, en dörr, en vägg eller köksluckor är en helt annan sak. Där krävs det andra kunskaper än vad du behöver för att skapa ett konstverk på en målarduk.

Det går att förnya och förändra ditt hem med lite färg, du behöver inte måla om hela bostaden om du inte vill det. Om du målar om dörrarna eller köksluckorna i en ny och spännande färg får du snabbt ett trivsammare hem.

En målare hjälper dig att hitta rätt nyans

Sitter du i Stockholm och funderar på att måla om i din lägenhet eller i ditt hus? Men du har svårt att välja rätt nyans, du har helt enkelt kört fast. Det är viktigt att den nyans du väljer harmoniserar med inredning och textilier.

Du kanske har bestämt dig för att det är blå färg du vill ha. Men sedan kommer det som kan vara lite knepigt, att välja rätt nyans av blått. Då är det en god idé att rådfråga en målerifirma som kan ge dig tips om vilka nyanser som passar in i din bostad. Sedan är det bara att låta en målare ta hand om ditt måleriprojekt. Läs mer om målare, gå till denna hemsida: https://www.gustavsbergsmaleri.se/ 

Markarbeten i Stockholm syns på tomten

9 Jan 2023

Det syns direkt när man har satsat på att göra trädgården snygg och rensad. Singel, plattsättning och stenarbeten är också en del av markarbeten i Stockholm.

Markarbete är tungt för den som helst vill gräva själv. Det är bättre att anlita proffs för alla sorters markarbeten i Stockholm, för det går snabbt och utförs av kompetent personal som har rätt maskiner och redskap. Även att köpa hem och strö ut singel och sten för garageuppfarten är ett slitjobb om man ska göra det som privatperson.

En tomt måste vara väldränerad. Uppfart och gångar måste förberedas, så att grus eller plattor ligger snyggt. Markarbete måste planläggas och utföras ordentligt, för att man ska slippa ogräs och sättningar. Den som vill ha fina, jämna gångar med snygga plattor, anlitar en professionell firma för markarbete och får ett fint resultat.

Markarbeten med dränering och schaktning

Ibland vill man flytta jorden, kanske för att jämna till den och få en plan yta, eller för att bygga terrasser. En firma för markarbete i Stockholm klarar av det mesta, från dränering till att forsla bort jordmassor. Rejäla grävmaskiner och duktiga maskinister gör jobbet snabbt och effektivt.

Gamla hus kan ha stora tomter som lutar åt alla möjliga håll. Det är enkelt att anlita någon för att snygga upp där, och när jorden är plan kan man bygga ett lusthus där eller sätta upp en lekstuga. Många satsar på att ha en extra byggnad för nattgäster. Ett väl utfört markarbete i Stockholm är själva grunden för alla projekt.

Rätt person för fastighetsskötsel i Göteborg

9 Jan 2023

Vill du ha en fastighetsskötsel i Göteborg som du kan känna dig säker och trygg med? Anlita en firma som har allt under kontroll och vet hur allt går till.

Det finns nog inget värre än att behöva oroa sig för att saker och ting inte sköts på rätt sätt när du lejt bort ett jobb. Anlitar du ett företag som har varit flera år i branschen och fått goda vitsord kan du sova gott om kvällarna och känna dig trygg. Det är bra för både kroppen och nerverna.

En fastighetsskötare tar inte bara hand om din fastighet utan är också ansiktet utåt när det gäller att bemöta hyresgästerna. Då är det viktigt att det är rätt person på rätt plats. Det är viktigt att lyssna på hyresgästerna samtidigt som fastighetsskötaren ska kunna sätta relevanta gränser för hur mycket tid det får ta i anspråk.

Fastighetsskötsel – löpande underhåll och akuta ärenden

En fastighetsskötare i Göteborg som har god erfarenhet kan förutse saker som gäller skötseln och vet ungefär vad som kommer hända de olika årstiderna. Hen ser till att allt löper på som det ska och att det inte finns luckor i schemat när det gäller att fixa alla små saker i fastigheten.

Fastighetsskötsel handlar alltså om att kunna hantera både akuta ärenden och se till att det som rör fortlöpande underhåll har ett stabilt schema så det inte blir något som ligger efter. En välskött fastighet kan betyda att den håller längre och mår bättre. Mår fastigheten bra gör ofta även hyresgästerna det.

← Äldre inlägg