Blogg

RSS

Smartboard gör konferensen smidigare

23 Nov 2022

Med en smartboard i konferensrummet eller klassrummet slipper du borttappade anteckningar och har istället tillgång till en touchskärm att skriva direkt på.

Med en smartboard i klassrummet är möjligheterna oändliga. Du får alla teknikens möjligheter och har hela internet vid dina fingertoppar. En smartboard fungerar som en vanlig whiteboard samtidigt som den är en touchskärm. Den kan kopplas till datorn eller använda ett av alla smarta pedagogiska program som finns.

Smartboards har funnits på skolor och förskolor i flera år, men är även populära inslag på kontor och i konferenslokaler. Borta är tiden då långtråkiga föreläsningar och bolagsstämmor blev ännu längre på grund av spegelvända overheadbilder. På en smartboard kan du exempelvis anteckna för hand och genom en knapptryckning göra anteckningarna digitala och färdigskrivna i ett word-dokument.

Användning och installation av din smartboard

Om du känner att en smartboards möjligheter verkar oändliga så har du nästan rätt, men räds icke! Det finns bruksanvisningar till programmen och apparna som hör till en smartboard. Det finns även lektionsplaneringar och användningsförslag att hitta på nätet. Och givetvis kan du fråga någon tech-smart kollega om tips och råd.

När din smartboard installeras är det viktigt att tänka på höjden. Din publik eller dina elever ska bekvämt kunna se tavlan när de sitter, samtidigt som du ska kunna nå hela tavlan, även överkanten. Om din tanke är att unga elever ska kunna använda den sätter du givetvis den längre ner. Smartboards på förskolor brukar sitta bara några centimeter från golvet, för att även de yngsta användarna ska kunna använda alla funktioner.

Få rätt kunskap med en brandskyddsutbildning i Stockholm

9 Nov 2022

Vissa saker kan vi inte stoppa helt men vi kan förebygga dem. Som att en brand förstör alldeles för mycket. Lär dig mer på en brandskyddsutbildning i Stockholm.

Varenda år lägger vi flera miljoner på att fixa det bränder har förstört. Tänk om man kunde minska på dessa problemen. Det handlar inte bara om byggnaden och dess materialistiska innehåll utan det handlar även om liv som släcks. Branden bryr sig inte om vem som är i vägen, den slukar allt den kan.

Vi kan inte stoppa bränder från att uppstå, men vi kan göra allt för att lära oss hur vi ska göra om en brand uppstår. Och vi kan framför allt minska risken för att en brand ska uppstå. Idag finns det väldigt bra brandskyddsutbildningar man kan delta i. I dessa får du lära dig hur du ska handskas med en brand och hur du alltså kan rädda liv.

Vem göra en brandskyddsutbildning?

Kunskap om hur man ska agera vid en brand är något alla bör ha. Du kan ta med dig familjen och gå en brandskyddsutbildning i Stockholm, eller delta själv. De som håller i utbildningen är brandmän och har egna erfarenheter i bagaget.

Du får träna på hur du använder dig av en brandfilt och även en brandsläckare. Du får träna på det praktiska men även lära dig teori. Informationen du får på utbildningen kommer göra det tryggare för dig i vardagen. Boka in en brandskyddsutbildning för dig redan idag, den är nyttig var du än befinner dig. Läs vidare om brandskydd här: www.brandskyddsutbildningstockholm.se

Stenskiva för lyxigt eleganta kök i Göteborg

2 Nov 2022

Att välja rätt stenskiva till köket i Göteborg är inte så svårt, om du vänder dig till en erfaren och kompetent stenhuggare. Sten är helt rätt material.

När det kommer till elegans är det tillbaka till naturen som gäller. I alla fall om elegansen ska ta plats i ditt kök, och det är en ny bänkskiva du är ute efter. Då är det nämligen natursten som gäller, för att intrycket ska bli så exklusivt och lyxigt som du vill. Det kan tyckas motsägelsefull, eftersom sten är så vanligt förekommande i naturen.

Särskilt i Göteborg är det bara att gå rakt ut i skogen, så hittar du sten på en gång. Men förväxla inte Hisingens gråsten med den natursten som används till bänkskivor i Göteborgs förstklassiga kök. Då är det en helt annan typ av sten det handlar om, och en sten som framför allt blivit behandlad på rätt sätt.

Stenskiva – organisk natursten eller människogjord kompositsten?

Det är många steg i processen som leder naturstenen från naturen till ditt kök. Stenen ska utvinnas ur berget, och framför allt formas, slipas, skäras, fasas och installeras. Du som själv planerar att investera i en stenskiva till köket gör klokt i att välja en leverantör som kan garantera hög kvalitet på både råmaterial och hantverkskunnande.

En bra stenhuggare kan arbeta i en rad olika stenmaterial, som granit, marmor eller till och med kompositsten. Kompositsten räknas dock inte till natursten, eftersom det är en konstgjord sten. Fråga din stenleverantör om kompositsten, om du vill undvika de originella skiftningar i färg och mönster som äkta natursten annars alltid har. Vill du ha en stenskiva till köket? Hör av dig till detta företag: stenskivagöteborg.se

Byggföretag i Köping

1 Nov 2022

Om du ska renovera ditt hus, kan du behöva anlita ett byggföretag i Köping som har hantverkare inom flera områden, exempelvis snickeri, tak och stålkonstruktion

Du har nyligen köpt ett äldre hus strax utanför Köping. Huset är lite av ett renoveringsprojekt och dessutom behöver familjen få lite större utrymme. Taket ska läggas om och en del av fasaden måste rivas för att kunna göra en tillbyggnad. Inte nog med det. Köket skall renoveras och dessutom vill familjen ha en altan för att kunna sitta utomhus och njuta av naturen under sommartid.

Ert hus ligger på landet och tomten är stor. Familjens djurintresse är stort och du funderar på att bygga ett mindre stall för några hästar och eventuellt får. Tanken är att stallet ska byggas med någon form av stålkonstruktion.

Byggföretag i Köping med projektstyrning

Du är något av en hemmafixare men din tid räcker inte till. Istället tänker du anlita ett byggföretag som tar ett totalansvar för hela byggprojektet. Olika hantverkare kommer att vara involverade i projektet. En byggledare behöver se till att allt blir gjort i tur och ordning och hantverkarna ska inte stå i vägen för varandra.

Du kontaktar Köpings Bygg & Smide för en preliminär diskussion av ditt projekt. De inspekterar huset och föreslår materialval för tak, altan och kök. Stallet kommer att byggas med stomme av stål. Byggföretaget har bra kontroll över kostnader för olika material och komponenter och kan förhandla med byggmaterialföretag. Baserat på deras offert kan du upprätta en kalkyl för hela projektet.

Golvläggare i Uppsala med trägolv som specialitet

1 Nov 2022

Funderar ni på att lägga in trägolv i er bostad? I så fall ska ni ta hjälp av en certifierad golvläggare i Uppsala som har trägolv som sitt expertområde.

Funderar ni på att lägga in någon typ av trägolv i er bostad? Trä är ett vackert golvmaterial med många fördelar. Dels är det väldigt lättstädat då man bara behöver torka av det med en lätt fuktad mopp med ett milt rengöringsmedel. Vårdar man och sköter om sitt trägolv kan det dessutom hålla i generationer.

När ett trägolv blir slitet är det bara att slipa om det och ge det en ny skyddande efterbehandling och det kommer att se ut precis som när det var nylagt igen. Därför är trägolv det mest miljövänliga golvmaterial man kan ha. Men då trä är ett levande material som påverkas av temperaturväxlingar och luftfuktighet måste det läggas in av en golvläggare som har trägolv som sitt expertområde.

Jämför priser mellan olika golvläggare

Trägolv finns i många olika varianter som parkett, furugolv och chevron, för att bara nämna några. Det kan vara bra att besöka en golvbutik i Uppsala innan man bestämmer sig och titta på alla de olika trägolv och träslag som finns. Då blir det lättare att hitta rätt golv och man kan också ställa frågor om de olika golvens för- och nackdelar.

Jämför också priser mellan olika golvläggare i Uppsala genom att ta in kostnadsförslag från några olika. De flesta av dem gör avdrag för rot direkt på fakturan, vilket gör att man själv slipper ha att göra med Skatteverket. Glöm inte att fråga vilka villkor som gäller och om golvläggaren lämnar garanti. Läs mer om golvläggare på denna sajt: https://www.golvläggareuppsala.nu

Utbyggnad i Norrköping skapar plats för ditt drömliv

21 Oct 2022

Med en utbyggnad i Norrköping får du det utrymme som du drömt om för dig och din familj. På så vis kan du skapa förutsättningarna för att leva ditt drömliv.

För vissa består drömmen bara av mer plats. Ett extra rum så att barnen slipper dela, ett kontor du kan stänga in dig på för att jobba hemifrån eller ett större kök som rymmer er alla. För andra handlar utbyggnadsdrömmen om något mer specifikt, som en bastu eller en takkupa.

Kanske kan det kännas krångligt att bygga ut ditt hus. Men oavsett bakgrunden till din dröm är det långt ifrån omöjligt. Att göra en utbyggnad kan vara både enklare och billigare än att flytta – särskilt om du får rätt hjälp. I Norrköping finns det möjlighet att få hjälp från start till mål, med ritningar, rivning och nybyggnation.

Skapa ett nytt liv i ditt gamla hus med utbyggnad i Norrköping

Om du redan har hittat ett hus du vill leva ditt liv i finns det ingen anledning att flytta. Att hitta en plats man trivs på är inte enkelt, och då är det mycket smidigare att bygga ut ditt hus än att försöka hitta ett nytt som hela familjen ska känna sig nöjd med.

Genom att göra en utbyggnad kan du få din takkupa eller skapa plats för fler familjemedlemmar och fortfarande stanna på platsen du älskar. Låter det inte underbart? En utbyggnad i Norrköping kan verkligen vara svaret på alla dina funderingar och nyckeln till ditt drömliv.

Markarbeten i Uppsala – ett grundläggande arbete

19 Oct 2022

Ett hus kan inte byggas på lösan grund. Schaktmassor måste tas bort och forslas iväg. Ett hus ska stå på fast grund. Anlita en expert på markarbeten i Uppsala.

Du jobbar i ett företag som köpt en större tomt i Uppsalaområdet. Tomten ska exploateras och ett antal fastigheter med studentlägenheter ska byggas. Du är visserligen byggchef, men är inte särskilt bevandrad i hur marken ska prepareras inför ett husbygge.

Du inser att det krävs en rad anläggnings- och markarbeten innan husen kan börja byggas. Rörledningar ska kunna dras in för vatten och avlopp. Lägenheterna ska vara miljövänliga och värmas upp med hjälp av bergvärme. Runt husen ska vägar och parkeringsplatser anläggas. Och givetvis måste marken kunna dräneras.

Markarbeten i Uppsala – lätta och tunga arbeten

Du bestämmer dig för att kontakta ett företag som har erfarenheter och referenser vad gäller markarbeten i Uppsala. Firman har allt kunnande om lokala förhållanden och regler. För tunga arbeten har företaget grävmaskiner, dumpers med mera. De ser till att schaktmassor transporteras iväg. Givetvis vet de hur dränering av området ska göras för att klara av störtregn och så att risken för frostsprängning på vintern minimeras.

Området runt lägenhetshusen ska naturligtvis vara tilltalande. Vissa gångar och parkeringsplatsen ska asfalteras. Men området får inte bli en stenöken. Träd och buskar ska planteras och ett antal gångstigar ska vara stenlagda. Om en trädgård ska anläggas på området, måste marken förberedas. Låt ett företag som utför markarbeten i Uppsala lägga in det jobbet i sin entreprenad. Ta hjälp med grova byggarbeten från detta företag: markarbetenuppsala.nu

Brommas bästa målare

15 Oct 2022

Vad jobbar en målare med? Hur ska man tänka för att kunna anlita en målare? Vem kan räknas till Brommas bästa målare? Här kommer några tips om målare.

I tider av hemmafixande är det många som ändå väljer att anlita en målare till sina projekt. Varför är det så? Troligen därför att en målare gör mer än att enbart färgsätta en yta. Målarens uppdrag är att se till att ytan blir perfekt och dessutom får ett skydd från allt som kan skada ytan.

Målare, som man normalt anlitar, jobbar med att måla väggar och detaljer i ett hem eller annan fastighet. Ett uppdrag som sällan innebär att det bara är att sätta igång och måla. Istället måste man kanske ta bort gammal färg, jämna ut ytan och påföra en grundfärg eller skydd, innan ytmålningen sker.

Målare på uppdrag i Bromma

Som målare har man alltså som uppdrag att skydda material och färgsätta dem. Men en målare i Bromma får också ofta frågan gällande färgval, av sina kunder. Så målare kan också ofta få vara lite rådgivare gällande vilka färger som passar, och även vilken typ av glans man ska välja i sin färg.

När man ska välja vilken målare man ska anlita så är det klokt att välja någon som finns i närheten, av prismässiga skäl. Och för att hitta den man ser som den bästa målaren i Bromma, så bör man välja någon som man känner att man kan kommunicera med. Någon som man känner kan utföra projektet på det sätt man önskar.

Relining Stockholm - Vanliga frågor

12 Oct 2022

Hur ser stammarna ut i er fastighet i Stockholm? Att hålla stammar under uppsikt och kontroll utgör en väsentlig del av underhållet. Varför? Av den enkla anledningen att undermåliga stammar riskerar att föra med sig enorma skador och kostnader.

Spricker ett vattenrör så kommer vatten att forsa fram. Bor man i en fastighet så innebär detta att fler än den enskilde individen drabbas. Genom regelbundna kontroller - via en rörinspektion - samt välplanerade åtgärder i rätt tid så undviker man katastrofen.

Men, idag finns det också andra åtgärder än det klassiska stambytet. En relining i Stockholm har seglat upp som en klar favorit och här tänkte, vi genom att ställa vanliga frågor, ge lite mer information om hur en sådan fungerar. Enligt följande:

Vad innebär en relining i Stockholm?

Relining - eller rörinfodring i Stockholm, innebär att man går in i de befintliga stammarna och sprutar in epoxiplast i dessa. Då plasten härdat så får man nya stammar, men inuti de befintliga.

Vilka fördelar finns med en relining i Stockholm?

Det är dels billigare än ett stambyte och dels så kräver det inte alls samma uppoffring. Ett stambyte kan ta några månader och där varje lägenhet måste gås igenom - och få exempelvis golv och väggar demolerade. En relining tar några dagar - max - och går att göra utan att man river någonting.

Vilket företag ska man anlita för en relining i Stockholm?

Det finns många som idag erbjuder denna tjänst. Vilket man inte bör se enbart positivt på. Det finns tydliga skillnader i både pris och kvalitet. Vi skulle säga att erfarenhet är en nyckelfråga i valet. Se till att företaget har lång vana av relining i Stockholm - och kan verifiera detta genom att visa upp referenser. Tänk även på att se till att en garanti på jobbet inkluderas i avtalet. En relining ska hålla i minst 30 år - gärna längre!

Trapphusrenovering - öka värdet på fastigheten

4 Oct 2022

Genom att anlita ett professionellt företag inom trapphusrenovering kan man som BRF eller fastighetsägare skapa enorma mervärden. Detta både sett till det rent ekonomiska och sett till trivsel och säkerhet. Trapphuset är det första som nya gäster möter och att ha ett sådant i bra skick ger också ett tydligt meddelande: i den här fastigheten råder ordning och reda.

Detta skapar ett riktigt bra första intryck och ser man till exempelvis försäljning av enskilda bostäder i en sådan fastighet så drar dessa inte sällan till sig fler deltagare i budgivningar. För en fastighetsägare så ligger ofta värdet i att man kan få mer förmånliga lån som en följd av att man visar att man tar underhållet på allvar. En trapphusrenovering är ett enkelt sätt att skapa mervärden genom.

Det finns även andra fördelar värda att nämna. Säkerhetsfrågan är en sådan som man måste ta på allvar. Att exempelvis, i samband med en trapphusrenovering, se över exempelvis säkerhetsdörrar samt låssystem kan vara något som gör skillnad. I synnerhet om man bor i en större stad där brott och kriminalitet finns en masse - genom säkerhetsdörrar minskas risken för inbrott, hot och våld samt för exempelvis klotter och allmänt förstörande.

Välj rätt företag för trapphusrenovering

Viktigt är emellertid att först och främst hitta rätt ton för en trapphusrenovering. Vilken stil har fastigheten rent arkitektoniskt och hur ska man göra för att bibehålla - och höja - denna? Hur stor budget har man och hur pass omfattande trapphusrenovering handlar det om? Det är skillnad på att bara måla om och på att se över alla ytskikt samt exempelvis el och räcken. Oavsett vilket så handlar det om att välja en stabil partner där totalentreprenad ofta är den bästa lösningen.

Om er trapphusrenovering är av en mer ingående karaktär så finns definitivt ett värde i att välja ett företag snarare än flera stycken. På förhand kan det verka dyrare, men inte sällan så sparar man igen pengarna genom att renoveringen sker effektivare, säkrare och i att resultatet blir bättre. Ett bra sätt att hitta rätt företag för en trapphusrenovering följer en viss logik: var har man tidigare arbetat och hur kan man verifiera kvalitet? Genom att begära - och kontakta - referenser så får ni en bra bild av företaget ni tänkt er att anlita. Ta ditt första steg i den processen här: trapphusrenoverarna.se

Hitta den rätta rörmokaren i Stockholm

25 Sep 2022

Många BRF:er och fastighetsägare i Stockholm skulle tjäna grova pengar på att se över vilken typ av uppvärmning och energi som finns tillgänglig på marknaden. I många fall finns lösningar som kan leda till enorma besparingar och där investeringen börjar löna sig redan från dag ett.

Ser man till exempelvis bergvärme och värmepumpar för denna energikälla så kan man - med rätt dimensionering och med rätt installation - komma att kapa de årliga kostnaderna med närmare 80 %. För detta krävs emellertid en rörmokare i Stockholm som kan sköta projektet från start till mål.

Hur hittar man då rätt rörmokare i Stockholm för ett sådant stort projekt som att byta till bergvärme för fastigheter i en BRF? Det handlar om ganska stora skillnader mot om man jämför med hur en rörmokare i Stockholm tar sig an bergvärme hos en privatperson - även om principen givetvis är densamma oavsett.

Ett större projekt kräver en högre kunskap och en dokumenterad erfarenhet från liknande åtgärder. Referenser blir därför enormt viktiga i jakten på rätt rörmokare i Stockholm. Har företaget tidigare installerar bergvärme i fastigheter av er storlek - och kan detta verifieras genom en kontakt med exempelvis fastighetsägaren?

Välj en rörmokare i Stockholm som erbjuder totalentreprenad

En annan fråga handlar om möjligheten till totalentreprenad. Denna form av entreprenad är alltid att föredra vid större projekt. Det innebär att ni anlitar en rörmokare i Stockholm vars firma ha kapacitet att ta sig an projektet hela vägen från start till mål - vilket innebär att allt från borrning vidare till installation av pumparna inkluderas.

Detta följs upp av en besiktning och viktigt är även att det finns garantier inskrivna i avtalet er emellan. Likaså gäller även för framtida service och underhåll. Fördelen med totalentreprenad är att ni slipper en massa mellanhänder och onödiga kostnader samt en risk för tidsspillan. Ni väljer en och samma rörmokare i Stockholm och får genom detta ett både effektivare och säkrare jobb - som i många fall dessutom blir billigare.

Säkerhetsdörrar i Stockholm - håll tjuven utanför

20 Sep 2022

För att förhindra inbrott och att eld sprider sig, kan du eller din bostadsrättsförening installera säkerhetsdörrar i Stockholm. Låt en expert göra jobbet.

Du sitter med i styrelsen för en bostadsrättsförening. De boende har blivit alltmer oroade över risken att inbrott ska äga rum i era fastigheter. Visst är det är bra att hålla tjuvar utanför, men en säkerhetsdörr har många andra funktioner och fördelar.

En lägenhet i en bostadsfastighet är en brandcell. Om brand uppstår i en lägenhet ska branden inte sprida sig ut i trapphuset. Om det börjar brinna i ett trapphus och brandgaser uppstår ska de heller inte kunna ta sig in i husets olika lägenheter.

Säkerhetsdörrar i Stockholm - lukt, ljud och tjuvar

Någon av hyresgästerna steker kanske strömming. Det kan vara gott, men den lukten ska inte spridas till alla lägenheter. Med en säkerhetsdörr undviker man att lukt och odörer sprider sig ut i ett trapphus. Det kan finnas lägenhetsinnehavare som älskar att spela musik på hög volym, men alla hyresgäster kanske inte gillar musiksmaken och de vill heller inte bli störda. En säkerhetsdörr förhindrar att ljud når ut från en lägenhet.

Men hur hjälper säkerhetsdörrar mot tjuvar? Om en professionell tjuv inser att det finns säkerhetsdörrar installerade, ger han eller hon sannolikt inte sig på dörren. Det krävs oftast rejäla verktyg för att forcera en säkerhetsdörr och borr och sågar ger ljud ifrån sig. Att bryta sig in i en lägenhet med säkerhetsdörr tar dessutom lång tid. De boende hinner larma polisen innan tjuven slutfört sitt arbete.

Takmålning på ett hållbart sätt

10 Sep 2022

Takmålning kan vara just det du behöver satsa på utan att det behöver innebära att du sätter igång med en omfattande och dyrbar renovering. Snarare tvärtom.

Väljer du att måla om ditt tak kan det innebära att du får ett tak som håller längre. Det kan göra att du slipper omfattande renoveringar och istället kan lägga dina pengar på annat. Slitna takpannor kan bli som nya och du behöver inte fundera på att byta ut dem så snabbt. Takmålning går dessutom lätt och smidigt.

Nuförtiden går det att måla taket med linoljefärg. Du kan göra det själv om du är duktig på att måla och hantera färg. Annars anlitar du bara någon som fixar allt det där på ett litet kick. Du kan säkert hitta flera duktiga takmålare som dessutom har ett gott öga till det här med hållbarhet.

Takmålning med hållbarhet i fokus

En hållbar takmålning görs med färger som håller i längden. Det här innebär bland annat att man använder stilfulla nyanser på den färg som används. Annars blir det ju tal om att måla om ofta och det är inte direkt hållbart. Det andra är att man lägger stor vikt vid kvalité på materialet.

Hållbar takmålning är därför något som håller mycket längre än vanlig takmålning ur flera aspekter och i dubbel bemärkelse. Det innebär att du inte belastar naturen med onödiga gifter eller använder mer material än nödvändigt. De material du använder ska dessutom vara nedbrytbara så långt det nu är möjligt.

← Äldre inlägg