Vilken utbildning krävs för trädgårdsarbete i Värmdö?

Med en trädgård, och grönyta, kommer också ett underhåll. Men om man vill så kan man anlita någon som utför trädgårdsarbete i Värmdö. Vad gör en trädgårdsfirma och vilka jobbar där?

För att bli trädgårdsmästare kan man antingen gå en utbildning eller vara så pass intresserad och påläst att man kan arbeta med det ändå. Men det vanligaste är att man går en utbildning och dessa anordnas av ett flertal olika skolor och institut. Utbildningen är normalt på mellan 50 och 70 veckor och sträcker sig upp till två år. Flera skolor erbjuder även utbildning på distans. Så var man än bor och i vilken livssituation man än är i, så finns möjligheten att utbilda sig till trädgårdsmästare.

Vilket arbete utförs i en trädgård?

En trädgård tar oftast många år att bygga upp och kan också kosta mycket pengar. Det är med andra ord en investering man kan välja att göra, både när det kommer till tid och pengar. Om man känner att man inte har tiden eller kunskapen så kan man anlita en firma för att utföra trädgårdsarbete i Värmdö och själv välja vad och när man vill ha hjälpen. Om man anlägger en ny trädgård så är det hela spektrat av trädgårdsarbete som utförs under det första året. Före anläggningen så ska marken förberedas på rätt sätt för de olika ytorna som hårdgörande av mark för plattsättning, rensa bort sten och ogräs för gräsmatteytorna samt rätt tillskott av jord och näring i rabatterna. Efter det ska man så eller plantera, lägga plattor eller snickra trädäck. Och när allt är klart kommer ogräsrensning, gräsklippning, ansning och klippning av träd och buskar, vattning och gödning. Detta snurrar sedan på i stort sett hela året, beroende på var i landet man bor.

Vilka olika yrkesgrupper arbetar med en trädgård?

Att en trädgårdsmästare arbetar med trädgårdar är inte konstigt. Men det finns många olika yrkesgrupper eller kunskaper som man kanske inte tänker på behövs för att få en fungerande trädgård. Många firmor är specialiserade på anläggning, vilket behövs vid skapandet av en trädgård och även om stora förändringar ska ske. Det handlar om dränering eller hårdgörande av mark till exempel. En elektriker behövs om man vill installera belysning. Övriga yrkesgrupper är snickare för till exempel trädäck, pergola och staket samt plattsättare för uppfart och gångar. Man kanske också anlitar en trädgårdsdesigner som planerar layouten för den nya trädgården. Vi rekommenderar denna webbplats: https://www.trädgårdsarbetevärmdö.se

16 Jul 2020