Vilka sladdar kan man dra själv?

Det enkla svaret på den frågan är att de sladdar som är utanfrö väggarna kan du dra själv, men alla sladdar som går in i väggarna får du inte röra. Inte ens uttagen som du ser sittter fast i väggarna. Är de till exempel trasiga, ska du ringa en elektriker i stället för att försöka reparera det trasiga uttaget själv. Du kan nämligen skadas allvarligt om du rör dem. På samma sätt bör du aldrig röra en propp som är trasig så länge den sitter kvar i säkringsskåpet. Det är också en bra regel att alltid ringa en elektriker när det kommer till elektricitet och om man vill flytta en belysning, ett uttag eller installera en elektrisk maskin, såsom en diskmaskin, tvättmaskin eller någon annan stor maskin i sitt hem.

En elektriker säljer inte el

Många tänker att elektriker säljer el, men det gör de inte. Tvärtom. Ber du en elektriker kan du få någon av dem att hjälpa dig att spara el i stället. Då kan du till och med be dem gå igenom de elmaskiner som du har hemma och tipsa dig om hur du kan göra för att spara mer el i ditt hem. Det är märklig utveckling som vi ser just nu. Vi vet alla att jordens naturresurser är otillräckliga och att de kan ta slut när som helst. Ändå använder vi alltmer just av jordens naturresurser. Mer än vad vi tillför. Därför borde vi i stället alla se till att ställa om och bli självständiga elproducenter, som tar till vara de förnybara energier som dessutom är alldeles gratis att tillverka; solenergi, vindenergi och vattenenergi. Vi alla, borde bli våra egna elproducenter helt enkelt.

Installera egen elproduktion på ditt tak

Om du bor i en egen villa kan du producera din egen el på ditt tak genom att installera solpaneler. Sedan ber du en elektriker, till exempel i Bromma om du bor där, komma och installera en eltransformator som omvandlar energin från solen som dina solpaneler tar till vara till el som du kan använda i ditt hus. Producerar du mer än vad du själv använder kan du sälja el till dina grannar. Anlitar en elektriker i Bromma, kan du få all relevant information, både om hur solpanelerna fungerar, hur du kan sälja elen till ditt elnät. Du kan även få information om hur du kan spara mer el och vad som drar onödig el i din bostad. Läs mer här: http://www.elektrikerbromma.nu.

18 Jan 2019