Vikten av bra fastighetsskötsel

Tänk om du fick en läcka i badrummet och inte gjorde något åt det hela. Vattnet som aldrig går ner i avloppet, flyter omkring på badrumsgolvet. Och det tar flera dagar innan det försvinner, om det någonsin försvinner. Självklart tar man ju bort vattnet och torkar upp i badrummet. Sedan lagar man vattenläckan, men tänk om det inte fanns någon som kunde komma och åtgärda läckan? Tänk om det inte fanns någon fastighetsskötare som kom och rengjorde i avloppet, eller som skruvade isär VVS-rören och ersatte söndriga rör med nya och hela rör? Det är så det är att anlita en som tar hand om fastighetsskötseln.

Ett företag med fastighetsförvaltare

Tänk dig då att er BRF kunde anlita ett företag som har fastighetsförvaltare och som kan utföra alla de tjänsterna som krävs för att både torka upp vattnet, ersätta söndriga rör med nya och som ser till så att allt som har med avloppet fungerar som det är tänkt att göra. Dessutom kan de ta hand om alla element som inte fungerar som de ska, klipper gräset när det är för högt, skottar snön när den lägger sig framför entrén och rensar alla hängrännor och stuprör när det regnar och de korkas igen av smuts, grenar och löv. De kan ta hand om hela enkonomin, avlöna hantverkare som kommer och målar om, som asfalterar om parkeringsplatsen, vattner blommor och beskär gamla träd.

Rätt fastighetsservice kan höja fastighetsvärdet

Om man hittar rätt fastighetsservice kan de till och med höja fastighetsvärdet. De kan då måla om i trapphuset, byta ut dåliga stammar, rensa avlopp, beskära buskar och träd och plantera blommor och träd som höjer trivseln utomhus. De kan förvalta utomhusmöblerna så att de ser nya ut varje år. Precis som när det kommer till villaägande, är det avgörande om man tar hand om sitt hus, eller struntar i det och låter det förfalla. Låter man ett hus förfalla, tappar man snabbt värdet på fastigheten och det blir svårt att sedan får det sålt på bostadsmarknaden. På det sättet är det även med en BRF; sköter man inte om och förvaltar det på rätt sätt kommer det snabbt att förfalla. Vill man då sälja någon bostad i BRF:en kan det blir svårare att få en sådan såld om fastigheten har förfallit. Så för alla bostadsrättsägare är det av största vik att ha en fastighetsservice med hög kvalitet. Här kan du läsa mer.

3 May 2019