Vet mer om linoljefärg

En del tror att linoljefärg är mycket svårt att måla med. Beroende på förkunskaper och erfarenhet kan det visserligen vara svårt att få till ordentligt, men om bara satsar på att måla tunt har de allra flesta mycket goda chanser att få ett fint resultat. Många som vill ha linoljefärg väljer dock att anlita en målerifirma för att vara på den säkra sidan, men man bör inte vara alltför främmande för att testa på det själv.

Ett gott alternativ för den som värnar om miljön

Linoljefärg är tillverkat av en förnyelsebar råvara, vilket gör det till ett mycket bra alternativ för den som vill värna om miljön. Trots detta finns många som har en negativ uppfattning om färgtypen, att det skulle vara dyrt, svårt att måla med och att en stor risk för mögel finns. Det här gör att många ryggar tillbaka från färgen.

Många som arbetar på målerifirmor och som faktiskt har haft erfarenheten av att måla med färgen tycker dock annorlunda. Just att den är miljövänlig är något som många lyfter fram, men också att den är dryg och vacker är stora fördelar med den. Att ytan inte blir jämn och slät är sant, men det är just det faktumet som många hävdar är bra med färgen. Att det blir lite flammigt är bara vackert, anser många.

Hur ska den egentligen användas?

Åsikterna går isär ganska rejält om hur man faktiskt bör måla med linoljefärgen – inte bara mellan privatpersoner, utan också olika målerifirmor emellan. En målerifirma kan till exempel anse att basen bör vara kokt, medan en annan målerifirma kan tycka att basen ska vara rå. Ofta finns inget riktigt rätt eller fel, utan resultaten kan bli bra oavsett vilken metod man använder sig av. Dock blir resultaten annorlunda, och vad som egentligen är vackrast är såklart subjektivt. Det enda sättet att veta är att själv arbeta med färgen och på egen hand upptäcka vad man tycker passar bäst.

Hitta en målerifirma som kan göra jobbet

Som nämnt i inledningen är det fullt möjligt att få ett gott resultat med linoljefärg på egen hand. Om man är osäker kan det bästa dock vara att anlita en målerifirma som kan göra jobbet. Det bästa sättet att hitta en bra entreprenör på är kanske att hitta helt enkelt söka på nätet. Testa med sökfraser som ”Målerifirma Stockholm” (där du eventuellt ersätter Stockholm med din stad).

I storstäder som Stockholm och Göteborg har du goda möjligheter att förhandla ner priserna, eftersom utbudet är så pass stort. Gjorde du en sökning på just ”Målerifirma Stockholm” fick du sannolikt fram många relevanta träffar. Ett bra sätt att säkerställa att man betalar ett marknadsmässigt pris är att in offerter från flera av dessa firmor. Glöm inte att ta referenser också. Vi rekommenderar detta företag: www.målerifirmastockholm.biz

15 Oct 2017