Vem vill bada kallt?

Du kanske känner någon som älskar kalla bad? Grattis, för det hör inte till vanligheterna. Varma bad däremot, som du kan njuta av stora delar av året, gillar de flesta! Hur ordnar du det?

Glida ner i varmt vatten och känna hur kroppen slappnar av och mår bra. Sådana bada kan bara beskrivas som ren njutning. Kanske i badkaret, i havet eller i en sjö. Bäckar och floder fungerar de med! Men kanske är den trevligaste platsen din egen pool.

Kroppen mår bra av bad och när kroppen mår bra brukar själen följa efter. Bad kan se olika ut men känslan av att behagligt omslutas av vatten är oslagbar. Du kan simma eller leka eller bara vara - livet är enklare och lättare i vatten. Men så var det ju det här med vädret… Vårt land har ett ganska frostigt klimat stora delar av året!

Vill du ha längre badsäsong?

Varför köper man en pool? För en del handlar det om att ge sig själv möjligheten till skön och ostressad hemmamotion. I poolen finns heller inga badbombare som tycker att de är vansinnigt roliga när de stänker ner allt och alla. För andra är det avkoppling och samvaro. En pool kan vara platsen där man umgås under avslappnade former med familj, släkt och vänner. Prat och skratt och kanske rentav något gott att fukta läpparna med. Återigen andra har skaffat pool i första hand för barnens skull. En pool brukar betyda många timmars underhållning under sommarhalvåret. Synd bara att värmen är så kortvarig!

Den enklaste lösningen

Naturligtvis finns det en enkel lösning. Vissa har valt att bygga ett poolhus för att kunna bada varmt året om. Men det kräver en hel del, både investeringsmässigt och antagligen även ett bygglov. Att inhandla och installera en värmepump till poolen är en betydligt enklare lösning.

En värmepump är en otroligt smart lösning för alla som anser att det borde gå att använda poolen mer än tre månader om året. Med en simpel installation har du plötsligt förvandlat din pool till något helt annat än en plats för sommarlek.

En värmepump ansluts till poolens returledning och till elnätet. Kombinerat med någon form av poolskydd eller pooltak får du och din familj en pool som faktiskt är användbar större delen av året. Det är en speciell känsla att kunna sjunka ner i varmt vatten med vintermörker och kyla på behörigt avstånd. Utnyttja din pool till fullo med en värmepump!

16 Oct 2020