Varför inte installera solpaneler?

Det är många saker som har gjorts aktuella den sommar som vi snart har sett gå till ända. Händelserna som har lett till omfattande skogsbränder och att samma sak har hänt i mågna andra länder, har gjort att många av oss funderar på vilka miljö- och klimatförändringar som vi ser är på kommande. För dem som tänker på framtiden, har vi funderat på vad vi kan göra för att vi inte ska se fler katastrofala miljöförändringar. Forskarna har ju varnat oss de senaste 30 åren. Det förekommer en och annan miljöförnekare fortfarande idag. Vi andra kan ju förbereda oss genom att handla och agera allt mer miljövänligt och hänga på den senaste trenden. Så vad är det vi kan göra för miljön?

1. Elbilar

Vi kan välja bort besin- och dieselbilar och endast köpa elbilar. På det sättet vet vi att vi inte bidrar till en galopperande växthuseffekt på jorden. Vi har redan sett vad växthuseffekten har gjort med jorden, och den värmeökning som endast några grader ger. Vi kan inte leva i ett så hett klimat som vi ser att jorden rusar mot just nu. Det lilla vi kan göra, var och en av oss, måste vi göra. Och det nu.

2. Miljövänliga resor

Vi kan välja att resa på ett bättre sätt och som är mer miljövänligt. Det innebär att vi inte kan resa med flyg, om det inte är absolut nödvändigt. Då är tåg och båt bättre sätt att resa på. När vi turistar, kan vi resa i närområdet. Sverige är ett fantastiskt land och har många saker att erbjuda alla som vill turista i sitt eget land. Dessutom är det inte långt bort att resa till Finland, Danmark och Norge.

3. Köpa KRAV-märkta produkter

Vi kan alla börja köpa och konsumera enbart produkter som tillverkas på ett miljövänligt sätt. Det innebär att vi enbart väljer Krav-märkt mat, kött och andra saker. VI bör välja närproducerat och som inte har färdats på långa vägar innan de har kommit till oss.

4. Använda fossilfri energi

Vi bör alla sluta utnyttja fossilkrävande energi. Det innebär att vi måste välja alla produkter som har tillverkats på ett miljövänligt sätt. När det kommer till alla husägare gäller det att välja bort värmepannor som går på olja och välja att producera vår egen el, producerat på miljövänlig energi som sol, vind och vatten. Särskilt el som producerats av egna solpaneler är miljövänliga alternativt och rekommenderas med det starkaste.

26 Aug 2018