Välj rätt glasmästare i Stockholm

Pang! sa det så låg barnens fotboll på vardagsrumsgolvet....

Det är inte kul när en ruta går sönder förstås. Förhoppningsvis täcker hemförsäkringen större delen av beloppet. Men det största problemet är ju att huset står fullständigt oskyddat i den del där glaset har spruckit.

Inbrottstjuvar tänker kanske vissa på, men det finns andra problem som är större så snart det inte längre är sommar. En rejäl höststorm, regn eller snö kan blåsa in i huset om man har otur och ställa till ännu mer problem. Dessutom finns det risk för att någon i familjen eller husdjuren gör sig illa på skärvorna. Bäst att ringa till glasmästaren direkt helt enkelt.

Medan du väntar kan du förstås göra det bästa av situationen och försöka täcka igen hålet med byggplast och rejäl tejp så att vinden inte blåser rätt in i huset. Var försiktig med resterna av det gamla fönstret. Ta på ordentliga arbetshandskar om du måste rensa bort skärvor och se till att alla glasrester försvinner från golvet eller ytan utanför så att ingen skadar sig.

Snabbt byte av olika typer av rutor

De flesta glasmästare har färdiga rutor av vissa standardstorlekar hemma, men det går självklart också att beställa glasrutor i valfri storlek och valfritt format. Det går också att få olika tjocklek på glaset och specialglas. Det är ju skillnad på vilken kvalitet man behöver i en mindre fönsterruta och en manshög glasvägg i uterummet.

Glasmästare med nödutryckning

Se till att leta upp en glasmästare i Stockholm så att du har en kontakt redo redan i förväg innan något händer. Det kan vara bra att ha för hantverkare överlag. Sök upp någon som har det material  och den kunskap du behöver, särskilt om du har specialfönster i huset.

Uppdatera fönstren

Det är ju mer än bara en olycka som kan göra att man vill byta fönster i huset. Gamla fönster har ofta dålig isoleringsförmåga. Många mätningar som har gjorts visar att en stor del av värmen från våra hus läcker ut genom fönstren. Ingen har ju lust att elda för kråkorna, särskilt inte med dagens energipriser. Då kan det vara en bra idé att göra en översyn av rutorna för att se vad just du skulle kunna tänkas spara i längden. Det går även att göra beräkningar på vissa energibolags hemsidor för att få en grundläggande idé kring hur stor påverkan dina fönster kan ha på energiförbrukningen.

Nya fönster ger ett bättre försäljningspris

Du som funderar på att sälja ditt hus måste idag genomföra en energideklaration som ska visas för potentiella köpare. Ett hus som har nya och energieffektiva fönster går att sälja till ett högre pris än ett som står med gamla oisolerade fönster. För dig som bor i Stockholm eller någon annan större stad är det förmodligen lönsamt att installera nya treglasfönster. Inte bara energikostnaderna påverkas. Gamla fönsterramar slår sig lätt och blir svåra att öppna och stänga. De kräver mycket underhåll med slipning och målning och gamla rutor kan vara repiga och fula. Din glasmästare kan ge dig mer information om vilka typer av fönster som finns på marknaden och kan hjälpa dig att räkna på hur mycket du skulle spara i längden på att byta dina fönster – eller som sagt, hur mycket mer du kan få ut för ditt hus om du är ute efter att sälja det.

3 May 2017