Värmepumpar i Stockholm – lägre uppvärmningskostnad

Om din uppvärmningskostnad börjat bli för hög, kan det var en bra idé att utnyttja uteluftens energi. Anlita en firma som kan värmepumpar i Stockholm.

Den mesta energi som kommer till jorden, produceras vid universums stora kärnkraftverk, nämligen solen. Solens strålar ser till att växternas fotosyntes fungerar och att vatten, berg, mark och luft värms upp. I verkligheten producerar solen mängder med energi som bara går till spillo. Men om vi vill spara klimatet och våra egna plånböcker går det utmärkt att utnyttja lagrad solenergi.

Funktionen hos en värmepump kan låta som ett mirakel. Den drivs med el men levererar upp till fem gånger mer el för uppvärmning än vad den förbrukar. Hur är detta möjligt? Vi vet ju att temperaturen inuti ett kyl- och frysskåp är lägre än inomhusluften. En luft-luftvärmepump fungerar likadant fast den tar upp energi från utomhusluft och flyttar in den i huset.

Värmepumpar i Stockholm – modern uppvärmning

Du bor i en villa som byggdes på 1970-talet. På den tiden började det att bli omodernt att ha oljeeldning och istället fick ditt hus direktverkande el med radiatorer. I landet byggdes flera kärnkraftverk och el kostade nästan ingenting – någon elbrist fanns inte på kartan. Tiderna har ändrats, elpriserna har löpt amok och dessutom ska vi använda förnybara energikällor.

Du har undersökt alla åtgärder för att sänka dina uppvärmningskostnader. Det första steget blev att förbättra husets isolering. Nästa steg är att kontakta en firma som kan installera värmepump i Stockholm. Du får en skräddarsydd lösning inklusive framtida service på anläggningen.

9 Jan 2023