Utsikt utan att bli bländad

Blir du komplett galen på att inte kunna jobba hemifrån på grund av att solens strålar lyser skarpt genom fönstret? Persienner eller draperier vill du inte ha, för du vill ändå kunna se ut.

Nu har du en svår nöt att knäcka. Du arbetar hemifrån med din egen firma, och har ditt kontor mot söder. Solens strålar lyser så skarpt att du inte kan se skärmen på datorn, men om du drar ner persiennerna så tappar du all inspiration och blir trött. Du vill alltså ha utsikten mot trädgården och närheten med det som händer utanför. Men du vill samtidigt inte bli bländad av solen. Funkar ett par solglasögon kanske? Nej, det blänker ändå i skärmen. Finns det någon typ av filter som du kan sätta på skärmen som gör att det inte blänker? Ja, men det är för dålig funktion i den. Vad ska du göra?

Söderläge i Södertälje

Istället för att sitta hemma och irritera dig tar du en sväng på stan för att ta en fika med en vän. Ni sätter er på en solig uteservering och plötsligt går det upp ett ljus. Vad finns över uteserveringen? Jo, en markis. Allt faller på plats och så fort du kommer hem sätter du dig vid datorn och slår in sökorden: markiser i Södertälje. Ett par dagar senare sitter du åter vid din dator och tittar ut i trädgården. Men denna gång blir du inte bländad för du har en markis över ditt fönster.

22 Jun 2021