Unik bänkskiva i Göteborg

När man beställer en bänkskiva i Göteborg anger man vilket material som ska användas och hur skivans kantprofil ska se ut. Sedan fixar leverantören resten.

Alla kök ser olika ut. En del har standardmått, andra har haft standardmått men bytt utseende på vissa delar efter renovering. Vissa kök bryter medvetet mot standardmåttet i en mer modern design. Hur ska man kunna passa in en bänkskiva till det egna köket med dess unika vinklar och ytor?

Svaret är att det finns två sorters lösningar. Nja, det finns egentligen tre lösningar. En lösning är att själv gå ut i naturen, plocka hem det material man vill arbeta med, såga upp det, polera det och montera det. Men, hur många skulle faktiskt kunna klara av ett sådant projekt? De andra två lösningarna är att montera ihop en bänkskiva från delar eller mått-såga hela bänkskivan.

Mått-såga en bänkskiva – går det?

Det går alldeles utmärkt att mått-såga bänkskivor, även i hårda material som sten. Utmaningen ligger i att hitta en erfaren leverantör som har en modern maskinpark och kunniga hantverkare som klarar av jobbet. I Göteborg är den leverantören av bänkskiva Femman Natursten.

När man väl samarbetar med specialister kan man ägna sig helt åt designen. Vilket material ska man ha, vilken typ av kant vill man på stenen, hur tjock ska den va? Stora bänkskivor gör monteringen tung och det är viktigt att sätta den stabilt. Även här får man hjälp från den serviceinriktade leverantören, som inte bara ser till att bänkskivan tillverkas precis så man vill ha den – utan även ser till att den kommer på plats enligt konstens alla regler.

16 Aug 2022