Trött på hur ditt hus ser ut?

Man tröttnar nästan alltid - på allting. Det spelar ingen roll om det handlar om arbetet, om någon hobby eller om den egna bostaden. Någon gång så infinner sig en mättnad och då måste man agera så fort som möjligt. Gällande arbetet så kan det innebära att man begär att få prova på nya arbetsuppgifter, en hobby kanske kan innebära att man tar ett uppehåll, testar något nytt eller att man försöker förkovra sig ytterligare.

Gällande bostaden så finns det all anledning att förändra så fort man känner tristess och trötthet. Du ska trots allt leva i hemmet och den egna - och familjens - trivsel ska alltid sättas i första rummet. En sak som ofta sätter käppar i hjulet gäller det rent ekonomiska. Att renovera är dyrt, att köpa nya möbler kan kosta extremt mycket och då många dels har begränsade ekonomiska muskler och dels även en begränsning rent hantverksmässigt så avstår man också från att göra om.

Vi ska direkt säga att det finns en logik i detta. Har man inte pengar så är det bättre av avvakta; man ska inte spendera pengar som man inte har. Och; man ska definitivt inte ge sig i kast med något större projekt som man vet att man inte klarar av. Det kan komma att kosta betydligt mer än det smakar. Därmed dock inte sagt att alla förändringar och renoveringar är dyra och/eller svåra att utföra.

Anlita en målare i Stockholm

Att måla om är det bästa exemplet på något som inte är speciellt dyrt, men som ger den största förändringen som är möjlig att få. Målar du en vit vägg i någon annan färg så kommer hela rummet att förändras och upplevas som ett helt nytt rum. Det går dessutom bra att måla på egen hand. Även om vi skulle säga att man med fördel faktiskt kan unna sig den professionella hjälpen från en målare. Här finns en att anlita: https://www.malarestockholm.nu.

Det är inte helt lätt att måla om. Speciellt svårt är det om det handlar om att måla från vitt till någon annan, starkare färg. Felet många gör är att man stressar sig in i projektet. Köp färg - köp roller och penslar - täck listerna slarvig - lägg ut ett skydd på golvet - måla. Allt detta ska ske på en kväll och det kan vi direkt säga att det inte kommer att gå. Eller, det kommer säkert att gå - men särskilt bra kommer det inte att bli.

Ta in offerter och använd rot-avdraget

Känner du med sig att tiden är begränsad - du bor i Stockholm, med allt vad det innebär, du har barn och arbetar heltid - så är det bättre att anlita en målare. På det stora hela så är det färg som kostar pengar.

En målare kan du dels anlita med ditt rot-avdrag och i och med det dra av 30% av den totala arbetskostnaden och dels så kan du också se till att använda sig av konkurrensen. I Stockholm är detta mer möjligt än i andra städer. Ta in flera offerter från flera olika målare, ställ dessa mot varandra och förhandla fram bästa möjliga pris. Det blir lite dyrare, men å andra sidan så får du ett jobb som blir avsevärt mycket bättre än om du skulle stressa dig igenom projektet i fråga.

20 Sep 2018