Trädfällning ger dig mer sol

Trädfällning kan rädda ditt häng på altanen. För visst vore det skönt att bli av med ett träd som alltid skuggar dig där i solstolen? Se till att fälla trädet på ett tryggt och säkert sätt.

Att fälla ett par träd kan ge dig och din tomt mer solsken. Visst vore det härligt? Både för dig om du tycker mycket om att vara i solen men också för vissa växters skull passar det bra med mer sol. Om du har gröna fingrar och tycker om att påta i din trädgård så kan den extra solen ge dig mer blommor och andra växter. När det är dags för trädfällning, kontakta då en kunnig firma. Fälla träd är inget man ger sig på själv. Det krävs mycket kunskap och planering för att fälla träd på ett säkert sätt. Det gäller att kunna fälla trädet exakt åt det håll man vill så att det hamnar på rätt plats. Man vill ju inte att det landar på huset eller elledningen. Det medför också givetvis en stor risk för människor och djur i området.

Ibland en nödvändighet

Att fälla träd på din tomt kan ibland också vara en nödvändighet. Träd kan vara i riskzonen till att slå i backen av sig själva och då kan de hamna var som helst, vilket är livsfarligt för dig och din tomt. Det kan vara ett träd som sitter i anslutning till ditt bostadshus eller andra träd som är på väg ned. Exempelvis efter en storm kan man se hur det blåst ned träd som endast hålls uppe av andra träd som de fastnat i. Dessa träd bör man få ned så fort som möjligt då de bara hänger uppe av andra träds grenar. Annars är det farligt för dig och din familj att vistas i området. De träd som har tendensen att blåsa ned och fastna i andra träd är oftast träd med svaga rotsystem. Dessa träd kan vara aktuella att fälla i förebyggande syfte. Ett tips är alltså att noggrant se över dina marker.

Avdrag för trädfällning

I Sverige finns det flera avdrag att använda sig av och ett av dessa är RUT-avdraget. Det är ett avdrag som kan användas vid hushållsnära tjänster och trädfällning ingår där. Så bestämmer du dig för att fälla ett träd där hemma så kan du få ett avdrag på hela 50 procent av arbetskostnaden. Visst vore det fantastiskt att utnyttja det nästa gång du vill fälla träd?

5 Feb 2020