Tips om du är nyfiken på att lägga fiskbensparkett

Att lägga fiskbensparkett är en gammal metod som åter blivit populär i svenska hem. Här följer lite tips om vad som kan vara klokt att ha i åtanke om man funderar på att lägga ett sådant golv.

Till att börja med så är fiskbensparkett väldigt snyggt. Det passar i både vardagsrum och sovrum och kan även läggas i kök. Dock är det lite saker att tänka på om man vill ha fiskbensparkett i kök, vilket vi ska återkomma till senare. Mönstret i denna typ av golv tilltalar många, och förr i tiden så var det en indikation på status – det var ofta de med mycket pengar som hade råd att anlita golvläggare som behärskade denna teknik. För detta bör även understrykas: att lägga fiskbensparkett är ingenting för nybörjaren.

Att lägga fiskbensparkett är ett jobb för proffsen

Ett professionellt lagt golv av fiskbensparkett är mycket tåligt och hållbart. Detta plus det faktum att det är väldigt estetiskt tilltalande gör att det är ett populärt golv. När man anlitar en golvläggare för detta uppdrag bör man vara försäkrad om att de verkligen vet hur man lägger fiskbensparkett. Det är viktigt att alla bitar ligger exakt rätt för att golvet inte ska bli skevt och man måste börja om från början. Har du öppen planlösning kan du ha ett parkettgolv som går från vardagsrum till kök. Tänk dock på att om du vill ha fiskbensparkett i köket så måste hela golvet behandlas för att inte skadas av vatten och dylikt.

8 Feb 2022