Tips för enklare badrumsrenovering

Går du och funderar på en badrumsrenovering? Kanske drar du dig lite för det då du tänker att det är för jobbigt och krångligt? Men så behöver det inte alls vara. Man kan göra det väldigt enkelt.

En badrumsrenovering behöver inte vara en jobbig historia. Den behöver varken vara svår eller dyr. För det första behöver man ju inte renovera allting. En renovering måste inte alltid innebära att precis allt ska rivas ut och göras om. Man kan istället välja ut vissa delar av rummet. Ta en ordentlig titt i ditt badrum. Vad är slitet? Är badrumsinredningen lite sliten och fuktskadad, men att kaklet är helt och fräscht? Spara då kaklet men byt ut möblerna. Att byta sådant som faktiskt går att flytta på, som ett tvättställ, är oftast lättare än att byta ut golv och väggar.

Från en färg till en annan

Är kaklet helt, men har fogarna blivit fula och lite snuskiga? Kolla då upp om det går att bara foga om. Idag finns även speciell fog- och kakelfärg som går att måla direkt på. På det sättet kan man helt och hållet byta färgsättning i badrummet. Från mörkt kakel med ljusa fogar, till ljust kakel med mörka fogar exempelvis. Ett annat knep är att byta ut blandare till handfat och badkar. Kanske från silver till mässing? Det enklaste sättet är ändå att gå till en badrumsfirma och lämna över allt ansvar, från idéer till hela utförandet. Plättlätt lösning, men ja okej, kanske inte den billigaste då. Mer information om badrumsrenovering hittar du här: badrumsrenoveringbromma.nu

24 Mar 2021