Tillgång till bra luft

Att ha tillgång till bra luft är viktigt för vårt mående. Vi alla vet ju att utan syre lever vi inte. När vi är inomhus där vi spenderar mycket tid behövs det bra luft. Med ventiler kan vi få det.

Luften behöver gå runt för att vara bra. Man behöver få in ny luft och skicka ut den gamla. Med hjälp av ventiler blir det så. Man märker snabbt av om det är dålig luft inomhus, det kan börja lukta instängt, man kan få ont i huvudet eller må dåligt på något annat vis. Är det så kan man behöva öppna fönstret eller dörren för att snabbt få in lite ny och frisk luft. För att undvika att situationen uppstår behöver man ventiler som sköter det. Ventiler ska gärna finnas i alla rum, framförallt i köket och badrummet är det viktigt. I badrummet hjälper ventilen till att hålla det torrt.

Skillnaden på luft och luft

De flesta vet nog vad man pratar om när man säger att det är skillnad på luften. Är man mycket inne i staden märker man lätt att luften kan dofta avgaser, är man utmed havet känner man en havsdoft. Är man ute i skogen där det inte är lika mycket bilar i närheten får man ofta en bra, frisk och klar doft. Liksom himlen är som klarast långt bort ifrån staden, är luften densamma. Luften inomhus går inte att mäta sig med den vi får utomhus, däremot är det viktigt att den är bra. Läs mer om ventilation på denna sida: ventilationsföretagstockholm.se

11 Mar 2021