Thujor till ditt trädgårdsprojekt

En trädgård byggs inte på en dag. De flesta är glada för det eftersom plantor är ett intresse för livet. Thujor är en bra bas och ett bra material att utgå ifrån när du planerar ditt uteliv.

Solen lyser inte varje dag. Iallafall inte synligt för oss människor. Vår fascination med det som växer är ändå konstant. De dagar och de årstider då trädgården inte inbjuder till utevistelse längre stunder ska den ändå se vacker ut.

Förutsättningarna ser förstås olika ut. Har du köpt ett helt nybyggt hus är du med och planerar utemiljön från första början. Har du flyttat in i en äldre fastighet får du fundera på om du är nöjd som det är eller om du vill göra förändringar.

Växter till häckar och avskärmning

Det är vanligt att vi önskar begränsa insynen på vår villatomt. Du behöver inte vara eremit för att uppskatta att ha mysiga och skyddade rum på tomten. Att dricka morgonkaffet sommartid i mer avskilda utrymmen är en skön känsla.

Att välja att använda thuja smaragd är smart. En barrväxt som håller sin vackra gröna färg året runt ger en häck eller en avgränsning som kräver minimalt med skötsel. Inga löv att kratta och ingen otålig väntan på lövsättning om våren.

Thuja passar också som häck runt hela tomten. Den kräver viss tukt emellanåt men utgör en grön och tät mur mot omvärlden. Den hjälper också med ljuddämpning om omgivningen är lite mer livaktig än ni egentligen skulle önskat. En riktig allroundväxt.

10 Jul 2021