Stoppa inbrottstjuven innan inbrottet

Att vara med om ett inbrott i sitt eget hem, är ingen angenäm upplevelse. En de kan känna det som om hela tillvaron gungar och känna att någon har kränt det egna hemmet. Det är ingen rolig tanke att någon har olovandes tagit sig in i ens hem, rotat runt och slängt ens tillhörigheter på golvet, trampat runt, stulit de saker som har varit dyrbara och kära och sedan bara lämnat ens hem i ett hemskt skick. Den som har varit med om en sådan sak vill nog inte att det ska hända fler gånger.

Säkra hemmet med säkra lås

Bland det viktigaste som man kan göra för att ens hem ska bli säkrare är att byta lås. Ofta har man undermåliga eller gamla lås. Det finns cylinderlås som är så gott som omöjliga att dyrka upp. Det finns lås som man inte kan dyrkas upp, brytas upp eller manipuleras på annat sätt. Man kan även montera en gallergrind (som är snygg) ifall man verkligen vill se till så att ingen kan ta sig in genom dörren. Särskilt om man bor i ett flerfamiljshus, som till exempel i Vasastan, i Stockholms centrala mitt, kan man vilja säkerställa så att ingen kan bryta sig in genom dörren. Då är det bättre att byta till ett inbrottsäkert lås.

Säkra hemmet med larm och övervarkning

Man kan säkra sitt hem med larm och övervakning om man vill det. Då kan man montera kameror invid entrédörren, till exempel. Med ett larm som tjuter, ser man till att påkalla uppmärksamheten om någon skulle forcera dörren utan kod. Särskilt effektivt är deta om man bor i ettt flerfamiljshus, till exempel i Vasastan, där grannar kan komma och avbryta ett pågående inbrott. 

Anlita låssmed i Vasastan

Om du bor i Vasastan vill du säkert anlita en låssmed i Vasastan som snabbt kan komma och montera lås, gallergrindar, låssystem och larm i din bostad. Dessutom kan det vara bra att känna till en låssmed som arbetar nära dina kvarter ifall olyckan skulle vara framma och du skulle råka låsa ute dig. Då är det bra att ha numret till en låssmed som har jour och som kan komma ut och hjälpa dig komma in i din egen bostad så fort som möjligt. Det finns inget mer frustrerande än att ha tappat sin nyckel och inte komma in i den egna bostaden. Här kan du läsa mera.

26 Sep 2019