Snygga till ditt badrum – billigt

En badrumsrenovering gör inte bara mycket för badrummet – utan för hela ditt hem. Det är bra att känna till att det inte alltid behöver kosta särskilt mycket, och att det finns en hel del man kan göra utan att behöva anlita rörmokare eller elektriker. Det här passar särskilt bra om du till exempel ska sälja ditt boende, men inte vill lägga ner tid och pengar på en helrenovering. Just för försäljningen är det dock viktigt att komma ihåg att det alltid är läget som är den mest avgörande faktorn. En villa i Järfälla utanför Stockholm kommer nästan alltid att säljas för mer än en villa i ett litet och isolerat samhälle – även om den sistnämnda har ett bättre badrum.

Kolla plattorna

En bra början är att kolla på badrummets plattor. En relativt enkel del i en badrumsrenovering är att se till att dessa är hela och rena. Behöver de bytas ut – byt ut alla. Att byta plattor behöver inte vara särskilt dyrt, utan kan hittas för bra priser, framförallt om man jämför mellan olika alternativ. Bor man till exempel i Järfälla utanför Stockholm har man flera handelsplatser med byggaffärer nära en. Tar man sig tiden att jämföra priserna hos olika affärer kan man potentiellt spara ganska mycket pengar. Vill man få en stor förändring i badrummet är alltså plattor en god idé att se över. Det är billigt och kan ofta göras själv, samtidigt som det ger en hel del för hur badrummet ser ut och känns.

Måla om väggarna

Även en ommålning är något som kan göras på egen hand. Om man inte siktar på en komplett badrumsrenovering finns goda chanser att man inte behöver anlita en hantverkare under processen. Precis som i fallet med plattorna är en ommålning relativt billigt, samtidigt som det kan göra en väldigt stor skillnad för hur rummet upplevs. Om du inte har målat förut kan det vara en idé att fråga en mer erfaren vän om tips. Bara du vet ungefär hur det går till finns en stor chans att du kan göra ett snyggt jobb på egen hand – men se till att vara säker innan du påbörjar arbetet.

Jämför hantverkare

Om du nu ändå behöver anlita en hantverkare under processen, till exempel för att dra el eller rör, kan du spara mycket pengar på att jämföra dem. Bor du i till exempel Järfälla eller annat mer tätbefolkat område finns en god chans att du har många firmor att välja mellan. Ett effektivt sätt att jämföra hantverkare på är att använda sig av offertsidor. Du skriver då att du behöver hjälp med, till exempel, ”badrumsrenovering i Järfälla”. Offertsidan förmedlar sedan din beskrivning till aktörer i närområdet. Kolla in denna sajt för en bra hantverkare

Lycka till!

6 Dec 2017