Smartboard gör konferensen smidigare

Med en smartboard i konferensrummet eller klassrummet slipper du borttappade anteckningar och har istället tillgång till en touchskärm att skriva direkt på.

Med en smartboard i klassrummet är möjligheterna oändliga. Du får alla teknikens möjligheter och har hela internet vid dina fingertoppar. En smartboard fungerar som en vanlig whiteboard samtidigt som den är en touchskärm. Den kan kopplas till datorn eller använda ett av alla smarta pedagogiska program som finns.

Smartboards har funnits på skolor och förskolor i flera år, men är även populära inslag på kontor och i konferenslokaler. Borta är tiden då långtråkiga föreläsningar och bolagsstämmor blev ännu längre på grund av spegelvända overheadbilder. På en smartboard kan du exempelvis anteckna för hand och genom en knapptryckning göra anteckningarna digitala och färdigskrivna i ett word-dokument.

Användning och installation av din smartboard

Om du känner att en smartboards möjligheter verkar oändliga så har du nästan rätt, men räds icke! Det finns bruksanvisningar till programmen och apparna som hör till en smartboard. Det finns även lektionsplaneringar och användningsförslag att hitta på nätet. Och givetvis kan du fråga någon tech-smart kollega om tips och råd.

När din smartboard installeras är det viktigt att tänka på höjden. Din publik eller dina elever ska bekvämt kunna se tavlan när de sitter, samtidigt som du ska kunna nå hela tavlan, även överkanten. Om din tanke är att unga elever ska kunna använda den sätter du givetvis den längre ner. Smartboards på förskolor brukar sitta bara några centimeter från golvet, för att även de yngsta användarna ska kunna använda alla funktioner.

23 Nov 2022