Skorstensrenovering i Stockholm först – elda i kaminen sedan

Drömhuset i Stockholm är nu ditt. Och ett av de största glädjeämnena är att du nu får en härlig kamin att njuta av under kalla vinterkvällar. Det behövs bara en skorstensrenovering först.

En skorstensrenovering är inte bland de vanligaste renoveringar som finns i Stockholm, men ibland kommer det ändå upp på listan av sådant som man behöver göra som husägare. Ibland kan det bero på att huset är gammalt och att man inte har använt skorstenen på länge. Eller så kan det bara helt enkelt bero just på att huset är gammalt. För allt i ett hus kommer då och då behöva en renovering, hur väl du än sköter om ditt hus. Och flyttar du in i en bostad där du kan elda i kaminen så brukar det komma mycket högt upp på listan över vad du vill få ordnat. Du vill säkert snabbt få den där mysfaktorn, som dessutom sänker dina värmekostnader markant.

Hur en skorstensrenovering utförs

Troligen är det inte du själv som kommer att utföra din skorstensrenovering, för det kräver stor kunskap och rätt handlag. Men även om du anlitar någon så kan det vara intressant att få veta hur det går till. Och där kan det vara flera olika sätt som man vill, eller behöver, göra renoveringen på. Idag har man sällan en murad skorsten, utan ofta väljer man istället en skorsten i metall. I de fallen kan du enkelt bara byta ut metallröret, eller montera ett rör även i din murade skorsten.

14 Oct 2021