Skapa lyxig hotellkänsla i badrummet

Visst är det skönt att bo på hotell ibland, att komma iväg och känna sig som en globetrotter. Ett helt nystädat rum, en stenhårt bäddad säng med mintchoklad på. Massor av spännande kabelkanaler på tv:n och gratis wifi.

Och så badrummet. Fräscha handdukar, små tvålar och schampoflaskor med exotiska varumärken, en hög med fräscha kritvita handdukar och duschar som ger en känsla av ett regn i Amazonas. Ett hotellbadrum ger helt enkelt en fräsch ombonad känsla som kan vara svår att skapa i vardagslivet.

Matnyttuga tips skapar lyxig känsla

Men det går att piffa upp badrummet och uppnå en känsla av hotell. Här bjuder vi på några tips som kan ge ditt badrum den där lyxiga hotellkänslan.

  • Nytt ljus ger ett lyft. Ut men den kalla gamla standardlampan och sätt in något varmare och snyggare, som en kristallkrona. Se bara till att den nya belysningen är anpassad till våtutrymmen, annars kan det bli farligt. Är du osäker på vad som gäller – kontakta en elektriker. Punktbelysningar i form av LED-slingor eller spotlights kan också förhöja känslan ljusmässigt.
  • Att lägga hela golvet är ett stort, dyrt och tidskrävande projekt Men det finns ju snabbfixar som höjer stämningen. Förse ditt kaklade golv med mönstrade stickers, detta gör du bara på några minuter och ger omväxling och en lyxig, ny känsla i badrummet. När du tröttnat på mönstret är det bara att byta. Likadan dekor går att använda om du vill snygga till väggkaklet också. Ett annat sätt att snygga till badrumsgolvet är att byta ut den gamla slitna badrumsmattan.
  • Ordning och reda. Är badrummet ordnat och snyggt så är det lättare att få till den där lyxiga badrumskänslan. Rensa bort gamla förpackningar och ordna sakerna i korgar och hyllor. Ställ saker på en bricka, det ger ofta ett ordnat och elegant intryck. Doftande snittblommor är vackert och fräscht och skapar en air av lyxigt hotell i Monte Carlo. En bukett som matchar inredningens färger är ett bra tips.
  • Tjocka, mysiga handdukar skapar också känsla, helst kanske vita, som på ett lyxhotell. Låt de hänga framme på en stege eller en hylla. En snygg lösning som till skillnad från en handdukshållare inte kräver någon elinstallation.
  • Öppna skåp ger ett både elegant och ombonat intryck,. Lägg upp dina badrumssaker på ett vackert sätt, som ett stilleben. De riktigt snygga parfymflaskorna längst fram!

Här kan du hitta flera bra tips om badrumsrenoveringar. 

21 Sep 2017