Senaste trenderna inom persienner & solskydd

Inredningstrender är det många som gärna hänger med i och försöker omsätta i sin egen bostad. Men där det känns självklart att måla om en vägg, byta gardiner och kanske skaffa lite nya prydnadssaker finns det ett par områden där de flesta inte tänker på att följa trenderna. Ett typiskt exempel är persienner, rullgardiner och andra typer av solskydd inomhus.

Lite synd faktiskt, då det går att göra otroligt mycket kul med dessa inredningsdetaljer och de kan verkligen påverka känslan i ett rum. Om du till exempel har en rullgardin av standardmått går det lätt att byta ut själva rullen med tyget, utan att du behöver byta fästena. Samma sak med många frihängande persienner. Det är dags att öppna ögonen och se potentialen!

Så hur kan man omsätta några av inredningstrenderna för 2017 i detta format? Här kommer några tips!

 

  1. Haka på den blå trenden. Agatblått, eller ja, alla nyanser av blått egentligen är en av de säkraste trenderna för 2017. Du bör utan problem kunna hitta persienner & solskydd i blått i välsorterade inredningsbutiker eller hos företag som tillverkar måttbeställda.
  2. Ta in naturen. Digitaltryck med botaniska mönster skulle kunna vara ett exempel här. Eller varför inte någon grön nyans som även det är en av de stora trenderna för året.
  3. Stormönstrat. Stormönstrade tapeter har varit inne ett bra tag, men nu börjar även soffor och andra möbler slinka med. Varför inte applicera den stormönstrade trenden på dina persienner eller en rullgardin? Där kan du lätt ta ut svängarna lite mer utan att det hela tar över i rummet.
  4. Handgjort. Allt fler lägger värde vid hantverksprodukter och det unika. Kanske kan du uppdatera en rullgardin med hjälp av en handgjord applikation, byta ut dragsnöret till ett handvävt band eller dekorera nederkanten med en spännande bord.
  5. Silverglans. Koppar och mässing har varit trendigt i flera år, men nu är det istället silver som är metallen på allas läppar. Silverfärgade persienner hittar du utan problem. En solskyddsgardin med silverfärgad baksida är mer standard än undantag. Ett enkelt sätt att omsätta denna trend på ett nytt sätt.
21 Mar 2017