Säkra dina dörrar för ditt nya husbygge

Har du precis förverkligat din dröm och byggt ett nytt hus i Stockholm? Då vill du självklart ha det i behåll och bo tryggt och lugnt i drömboendet. Det finns dock en hel del ljusskygga individer där ute som vill komma åt dina värdesaker. Att säkra dörren är bara att sätt att stoppa inbrottsttjuvarna

Viktigt med ett helhetstänk

Helheltstänket är viktigt om man vill skydda sig mot inbrott. Optimal säkerhet är en komibination av flera olika faktorer, där säkrade dörrar bara är en.

Altandörren eller källardörren är oftast tjuvens favorit, enligt statistik. Det dolda läget är den främsta anledningen till det, inbrottstjuven kommer lättare undan på det sättet. Här är de ingångar som inbrottstjuvar föredrar:

  • Altan- eller källardörr 33 procent
  • Ytterdörr 28 procent
  • Fönster 21 procent
  • Annat 18 procen

Några bra sätt att stoppa inbrottstjuvar är att säkra husets svaga punkter, att ha bra lås, att få det att se ut som att du är hemma och att låsa förråd och garage eller att installera ett larm. Grannsamverkan där man hjälper varandra att bevaka de boendes respektive hem, är också en lösning som avskräcker skummisar

Säkrad dörr ett bra skydd

Som synes ovan är ytterdörren en fördel som många tjuvar använder vid inbrott. Installerar du säkra ytterdörrar på ditt nya hus så är du en bit på väg i kampen mot inbrott. Det finns ett stort utbud säkerhetsdörrar att välja mellan, utrustade med säkerhetsdetaljer som trepunktslås och inbrottssäkra gångjärn. I dag finns det ett stort utbud säkerhetsdörrar som gör inbrottstjuvens jobb så mycket svårare.

Alltid sorgligt med inbrott

Ett inbrott är alltid sorgligt när det inträffar och slår hårt mot tryggheten och integriteten. Med en kvalitativ säkerhetsdörr gör du livet svårt för en inbrottstjuv, inte minst kombinerat med lås, larm och de olika åtgärder som vi gick igenom ovan.

Vill du veta mer om hur du säkrar din dörr på nybyggda huset i Stockholm. Vi råder dig att så fort som möjligt ta kontakt med en kompetent och certifierad låssmed i Stockholm.

4 Oct 2017