Saker att tänka på då man anlitar målare

Funderar ni på att anlita en målare? När man anlitar en professionell målare kan man räkna med ett bra resultat och renoveringen går dessutom snabbt. Men det finns en del saker att tänka på.

Fundera först på hur omfattande arbetet är som ska göras. Är det bara väggarna som ska målas eller tapetseras eller måste även taket och listerna målas? Att utelämna dessa kan sänka hela intrycket av rummet, ifall det var länge sedan de målades.

Att välja tapeter eller kulör är det roligaste och för att få inspiration kan man leta på nätet och titta i inredningsmagasin. Det finns många sätt man kan kombinera färger på och man ska heller inte vara rädd för att be den målare man anlitar om råd.

Viktigt att inte bara se till priset

När man har bestämt omfattningen av arbetet och valt tapet eller kulör är det dags att begära in offerter från några olika målerifirmor. Genom att också be att få offerterna specificerade blir det enklare att jämföra priser. Fråga även efter referenser och om målaren har gjort liknande arbeten tidigare.

Det är viktigt att inte bara se till priset utan också välja en kunnig målare, som denna erfarna målare i Stockholm, som både har utbildning, erfarenhet och vet hur man arbetar noga och systematiskt för att undvika slöseri med färg. Skriv sedan ett ordentligt och tydligt avtal där allt som ska göras står med, inklusive slutpris och datum då måleriarbetet ska vara färdigt.

8 Mar 2021