Så kan du göra med stopp i avlopp

Har du läst, eller tittat på gör-det-själv-program och artiklar? Det förekommer väldigt ofta en massa nya råd och tips om vad man kan göra med avlopp som antingen med tröga avlopp eller om de är helt igentäppta. Det förekommer råd om att blanda bakpulver med vatten och hälla i avloppsrören, eller hälla vinäger i dem. Gör inte det. Det enda som ska ner i avlopp som antingen är tröga eller som har stopp i avlopp, är hett vatten. Om inget hjälper när du låter tappa hett vatten i avloppet, bör en professionell rörmokare åtgärda. Det är mycket bättre att du tar kontakt med en professionell rörmokare som kommer hem till dig och ser över avloppsrören.

Googla både rörmokare, relining och stambyte

Om du inte redan nu känner till någon pålitlig rörmokare som du kan ringa för olika renoveringar och hjälp med rör som du kanske behöver, bör du googla "rörmokare Stockholm" eller "relining Stockholm", "stambyte Stockholm" och byta ut Stockholm mot den ort där du bor. Då bör du få förslag på olika rörmokare som alla arbetar på den ort där du bor. Om du inte vet något om de rörmokare som du får förslag på, bör du ta referenser på. Det är lätt hänt att man tänker att alla rörmokare och hantverkare arbetar på liknande sätt och är ungefär lika bra. Tyvärr är det inte så. Det finns de som är riktigt bra och duktiga. Som är både utbildade och certifierade, men det finns även de som inte är det.

Välj den som är bäst för dig där du bor

När du tar referenser, märker du snart vilken av de rörmokare som du kollar upp, som är bäst. Det är viktigt att kontrollera att de har rätt utbildning och certifikat. Att de är kompetenta och kvalificerade och att de kan ge garantier på sitt arbete. Har de garantier, visar det på att de arbetar tills deras kunder blir nöjda med deras arbete. Via referenserna får du också ett hum om hur de arbetar, hur de är i bemötande mot kunder. Är du fortfarande osäker på hur bra de är, kan du alltid kontrollera med Allmänna reklamationsnämnden. Dit kan alla vända sig som inte är nöjd med ett arbete, som till exempel rörmokeri.

27 Jan 2019