Så gör du ditt badrum lyxigare

Att renovera sitt badrum kostar en hel del och är för de flesta helt uteslutet. Men ofta krävs inte en helrenovering för att göra badrummet lyxigare. Med små knep kan man göra stor skillnad.

En lyxig känsla i sitt badrum är det många som suktar efter. Renovering är en enkel väg att nå dit, men det är ofta väldigt dyrt. Vad många inte vet är att lyxkänslan kan nås genom att bara vara kreativ och öppen. Nedan följer en hel del tips om vad som kan inhandlas för att uppnå en lite lyxigare känsla i sitt badrum. Inget är dock skrivet i sten, för när det kommer till inredning som ska ge lyxkänsla är det bara ens egna kreativitet som sätter gränserna.

Vacker belysning och gröna växter

Något som man inte alltid tänker på, men som är direkt avgörande för känslan i ett rum, är belysningen. Genom att smycka sitt badrum med armaturer som ger skarpt ljus så ökar man lyxkänslan. Men lampor är inte bara till för att lysa upp ett rum, de ska också vara något vackert att vila ögonen på. Det finns vackra lampor i guld- och silverfärg till ett förmånligt pris som bringar lyxkänsla till badrummet. Något som vid första tanken kanske inte känns som en badrumsinredning är växter. Men faktum är att växter alltid ger en fräsch känsla till rummet, och fräscht är lyxigt. Något som dock inte känns särskilt lyxigt är gamla vissnade växter. Se därför till att köpa slitstarka växter som inte kräver så mycket omsorg. En palm eller en större kaktus är perfekt att ha i badrummet.

Speglar och lyxiga produkter

En spegel får rummet att se större ut och kan genom rätt val av ram även ge en lyxig känsla. Satsa här, som vid val av belysning, på guld- eller silverfärg på ramen. Satsa på en stor spegel, för ju större spegel, ju lyxigare känsla. Något som också ger en lyxig känsla är skönhetsprodukterna i badrummet. Köper man produkterna i sin matvarubutik är de ofta ganska tråkigt designade och trista att ha framme. Väljer man istället att köpa sina skönhetsprodukter från en butik som specialiserar sig på skönhet är produkterna ofta väldigt vackert designade och ger en känsla av lyx när de ligger framme. Skulle inte dessa tips räcka kan man alltid överväga att kontakta en badrumsfirma. Med små renoveringar, som exempelvis nya dörrhandtag eller nya badrumsmöbler, ökar lyxkänslan i badrummet garanterat.

22 Apr 2020