Så får du mer utrymme i garaget

Garaget är ofta ett utrymme som många svenskar glömmer av lite grann. I många hushåll får det tjäna som ett utrymme för förvaring där det knappt går att gå in. Det här är inte ovanligt i Stockholm och andra större städer, där man ofta bor lite mindre och har brist på andra förvaringsmöjligheter. Särskilt i Stockholm bor många lite mer trångbott, jämfört med hur det ser ut i övriga delar av landet. Som tur är finns det ganska enkla knep man kan använda sig av för att få mer utrymme i garaget

Börja med garagestädning

En garagestädning är ett bra steg att börja med, om du vill få mer utrymme i garaget. De flesta väljer kanske att göra det här själva, men det finns många städfirmor som erbjuder garagestädning som en av sina tjänster. Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med att anlita en firma för det här. Den uppenbara fördelen med att göra sin garagestädning själv är att det blir billigare. Anlitar du en firma ska de som kommer ha betalt – även om det kan bli ganska billigt med avdrag. Bor du i en större stad som Stockholm har du många städfirmor att välja mellan – och kan på så vis komma undan en aning billigare.

Om du gör det själv bör du göra det ordentligt när du ändå väl ska göra det. Se till att flytta ut alla grejer så att du kan städa golvet ordentligt med olika redskap och medel. Om du ska ordna mer utrymme i garaget vill du säkerligen också att det ska se fint ut i övrigt. Tröttnat på att göra det själv? Här kan du få hjälp.

Organisera

En viktig del i att få mer utrymme i garaget är att organisera dina saker. Gå igenom allt och se om det är något som ska slängas eller skänkas bort. Kanske hittar du så många saker att du kan ha en garageloppis någon gång framöver? Bor du i ett tätbefolkat område, till exempel någonstans runt Stockholm eller Göteborg, finns goda chanser till en välbesökt loppis. De grejerna som inte ska slängas eller skänkas bort kan du sortera på lämpligt vis. Till exempel kan du ha dina verktyg på ett ställe och sportgrejerna på ett annat. Om du ska slänga några grejer, tänk på att göra det med hänsyn till miljön. Släng inte bara allt i soptunnan, utan gå till en återvinnings- eller sopstation om det behövs. Det här är särskilt viktig om du har kemikalier du vill göra dig av med.

6 Jan 2018