Renovera lägenhet istället för att byta boende i Stockholm

Att renovera lägenhet i Stockholm har blivit allt populärare den senaste tiden. Troligen ligger den skakiga bostadsmarknaden bakom trenden. Ingen flyttar.

Efter de senaste årens turbulens rapporterar press och media med hög frekvens att bostadspriserna i Stockholm sjunker. Det blir allt svårare att få lägenheter sålda, och många väljer att sitta still i båten och bo kvar i sina nuvarande bostäder. Trots att de inte riktigt är optimala för behoven.

Många väljer istället att investera i det befintliga boendet, och satsa på en renovering. Dels för att bostaden ska passa familjens behov, dels för att öka chanserna till en försäljning när marknaden återhämtat sig.

Renovera lägenhet ger dig fler rum och fint kök

Många som gjort det valet menar att en renovering av lägenheten i Stockholm var det bästa som hade kunnat hända. Tidigare har det inte varit så ovanligt att människor flyttat från ett område de egentligen trivts i, bara för att lägenheten hade för få rum eller för slitet kök. En renovering löser det, utan att någon behöver byta skola eller får längre till jobbet.

Se över ditt nuvarande boende. Uppfyller lägenheten de behov er familj har just nu? Även efter att barnen blivit större och behöver egna utrymmen? En lägenhetsrenovering kan vara allt från en totalrenovering, till att sätta upp en vägg. Du bör rådgöra med styrelsen i din bostadsrättsförening innan du sätter igång och gör en mycket omfattande renovering. Glöm inte att det du äger när du äger en bostadsrätt är nyttjanderätten av lägenheten, inte lägenheten i sig.

28 Aug 2022