Renovera fasader håller hus rena och fina

Som ju de flesta vet är fasaden och taket de ytor som skyddar hus bäst. Uppe i vår kalla Nord är det mycket våra nordiska hus ska stå emot. Framför allt är det temperaturskillnaderna som sliter mest på husens fasader, tak och fönster. Särskilt på höstar och vårar kan utetemperaturen variera från minus 10 till plus 10 grader, vilket inte alls är särskilt sällsynt. Det betyder att huset utsätts för en temperaturskillnad på 20 grader. Av den anledningen är det desto viktigare att skydda den mot värme och kyla, plus vätan. Framför allt är det fukten som fasaden behöver underhållas och hållas ren från.

När du ska renovera hus

Är ditt hus mer än 20 år gammalt är det viktigt att förnya fasadens yta för att den ska behålla sitt ursprungliga utseende så gott det går. Då gäller det att tvätta, skrapa och måla om. Det bör göras oberoende material som huset är byggt av. Med åren sätter det sig smuts, mögel och alger, som missfärgar huset. Då behöver fasaden tvättas ren med ammoniak eller någon annan målartvätt. När fasaden är ren från smutsen, kan man lättare skrapa bort flagnad färg. Efter det kan man sedan måla om huset. 

Kan man inte göra det själv, bör man anlita en hantverkare som kan göra det åt en. Googla fasadrenovering Stockholm för att få fram flera hanterkare som arbetar med fasadrenovering i Stockholm. Önskar du en annan ort, skriver du in den orten i sökfältet. Om du så behöver, kan man även blästra bort flagnad färg, för bästa resultat.

Renoverade hus behåller eller höjer värdet på huset

Vill man kan man även skydda betongkonstruktioner och göra fasadens material mer härdat. Antingen väljer man att fortsätta använda samma typ av fasadmaterial eller så byter man till ett mer beständigt material. Antingen behåller man samma färg eller byter till en mer attraktiv färg. Vilket som, får fasaden en ny fräsch yta som blir mer beständig. När du väljer företag till renoveringen är det som vanligt viktigt att anlita ett seriöst företag som använder sig av egen ansvarsförsäkring ifall om något skulle hända. Det gäller även att använda sig av ett företag som har shyssta anställningsvillkor och som har till exempel kollektivavtal. Som är en seriös arbetsgivare.

Var nogrann när du väljer att anlita hantverkare

Bor man i Stockholm är det ännu viktigare att anlita en seris hantverkare, då det lätt blir så att man kan gömma sig i mängden av hantverkare om man inte är seriös. Bara i Stockholm finns det över 3.000 hantverkare som arbetar med olika byggtjänster. Så var noga när du väljer hantverkare.

31 Jul 2018