Relining Stockholm - Vanliga frågor

Hur ser stammarna ut i er fastighet i Stockholm? Att hålla stammar under uppsikt och kontroll utgör en väsentlig del av underhållet. Varför? Av den enkla anledningen att undermåliga stammar riskerar att föra med sig enorma skador och kostnader.

Spricker ett vattenrör så kommer vatten att forsa fram. Bor man i en fastighet så innebär detta att fler än den enskilde individen drabbas. Genom regelbundna kontroller - via en rörinspektion - samt välplanerade åtgärder i rätt tid så undviker man katastrofen.

Men, idag finns det också andra åtgärder än det klassiska stambytet. En relining i Stockholm har seglat upp som en klar favorit och här tänkte, vi genom att ställa vanliga frågor, ge lite mer information om hur en sådan fungerar. Enligt följande:

Vad innebär en relining i Stockholm?

Relining - eller rörinfodring i Stockholm, innebär att man går in i de befintliga stammarna och sprutar in epoxiplast i dessa. Då plasten härdat så får man nya stammar, men inuti de befintliga.

Vilka fördelar finns med en relining i Stockholm?

Det är dels billigare än ett stambyte och dels så kräver det inte alls samma uppoffring. Ett stambyte kan ta några månader och där varje lägenhet måste gås igenom - och få exempelvis golv och väggar demolerade. En relining tar några dagar - max - och går att göra utan att man river någonting.

Vilket företag ska man anlita för en relining i Stockholm?

Det finns många som idag erbjuder denna tjänst. Vilket man inte bör se enbart positivt på. Det finns tydliga skillnader i både pris och kvalitet. Vi skulle säga att erfarenhet är en nyckelfråga i valet. Se till att företaget har lång vana av relining i Stockholm - och kan verifiera detta genom att visa upp referenser. Tänk även på att se till att en garanti på jobbet inkluderas i avtalet. En relining ska hålla i minst 30 år - gärna längre!

12 Oct 2022