Pressa priserna på grävfirman

Ska du hyra grävmaskin? Eller behöver du grävare och grävmaskin? Kanske ska du dränera, eller göra något annat arbete på din mark som kräver rätt redskap och kompetens. Ingen vill förstås betala mer än man vad man behöver, oavsett om man planerar att hyra grävmaskin eller göra något helt annat. Om man bara förbereder sig lite finns det en hel del man kan göra för att pressa priserna. Ibland kan man komma ner ganska långt, medan man inte har lika stor lycka andra gånger.

Gör en precis uppdragsbeskrivning

Oavsett om du använder dig av en offerttjänst, eller om du kontaktar firmor var för sig, tjänar alla på att du gör en så precis uppdragsbeskrivning som möjligt. Berätta exakt vad det är som ska utföras och vad det är som du behöver hjälp med. Det är inte bara firman du ska hyra grävmaskinen av som får en klar bild över uppdraget – utan också du. Det gör det enklare för alla och framförallt får entreprenörerna bra underlag att ge en offert på. För att ge en så bra beskrivning som möjligt, kan du läsa på lite om uppdraget du vill ha utfört.

Ta in flera offerter

Som nämnt ovan kan du använda dig av en offerttjänst för att få in flera offerter i närområdet som kan tänka sig att utföra uppdraget. Det här är ett mycket snabbt och smidigt sätt att få priser att jämföra. Titta dock inte bara på priserna, utan titta också på vad som ingår. Firmor kan också lista sina priser på olika sätt. Om du ska hyra grävmaskin ink. grävare, kolla att det står inkl. eller exkl. grävare efter priserna.

Att använda sig av en offerttjänst är gratis. Om du av någon anledning inte vill göra det går det bra att ringa upp varje firma var för sig. I sådana fall kan du räkna med att göra några sökningar på nätet, sålla ut lite, och sedan ringa de som verkar bra (gärna minst tre – fyra stycken). Jämför priserna när du har fått in dem.

Förhandla

Om du är duktig på att förhandla kan du ha ganska goda chanser att få ner priserna något. Se till att du ger dig själv så mycket förhandlingsutrymme som möjligt. Till exempel bör du vara ute i så god tid det bara går. Panikjobb skapar lite utrymme åt dig att göra någonting åt priserna. Se även till, som tidigare nämnt, att ha flera offerter att välja mellan.

7 Jun 2018