Plattsättare Stockholm - ett säkert alternativ

Vissa moment kan se roliga ut att göra, men där man snabbt blir varse om att det hela är lite svårare än vad man från början tänkt sig. Kakel- och plattsättning är ett klassiskt exempel på detta och inte sällan så ser man privatpersoner som gett sig i kast med detta misslyckas kapitalt. Dels så blir det färdiga resultatet dåligt, man sätter plattorna snett, man mäter fel och man får konstiga fogar. Dels så handlar det även om att man har ett svinn som kostar pengar. Kakel och klinkers är dyra och man har, helt enkelt, inte råd att kassera en massa plattor som en följd av att man inte skurit dem på rätt sätt - eller mätt dem fel från första början.

Med en professionell plattsättare i Stockholm får man en garant för ett högkvalitativt jobb som når både den estetiska och funktionella verkshöjd man vill ha - detta oavsett om det handlar om att sätta kakel i köket, lägga in ett nytt klinkergolv i hallen eller om att renovera om ett helt badrum. Det senare är något som definitivt nästan kräver en plattsättare i Stockholm.

Badrumsrenovering - anlita en plattsättare i Stockholm

Drömmer du om ett nytt badrum? Badrummet står överst på mångas önskelista över förändringar i bostaden. Dels så ger ett nytt badrum en helt annat ton till övriga delar av bostaden - på många sätt är badrummet definierande för det första intrycket. Dels så behöver vi platser att slappna av och ladda batterierna i. Det egna hemmet har egentligen badrummet som en sådan hub där man kan slå av telefonen och glida ner i ett hett bad och bara låta stressen rinna av en.

Tilltalande, inte sant? Men också ett projekt som kräver planering och ett fackmannamässigt utförande. Inte minst gäller detta för plattsättning i Stockholm. Tyvärr så har antalet fuktskador ökat på ett dramatiskt sätt under senare år och här finns en stor förklaring i det faktum att många privatpersoner på egen hand renoverat och agerat plattsättare.

Handlar det om plattsättning i ett rum där vatten och fukt är naturliga inslag i miljön så måste en högre kunskap till för att lyckas. En plattsättare i Stockholm genomför regelbundna utbildningar - ungefär vart fjärde år - i hur man arbetar i våtrum. Detta ger i sin tur ett certifikat utfärdat av byggkeramikrådet som både företaget och plattsättaren erhåller. Detta är en garanti för att vedertagna regler följs och att man inte fuskar med exempelvis underliggande material eller andra detaljer. Att anlita en certifierad plattsättare skapar en säkerhet som man måste söka efter. En fuktskada tar lång tid att åtgärda och inte sällan så krävs det att ytskikt måste rivas bort. Den badrumsrenovering du genomfört kan således rivas bort och detta bara efter några år. Därför är det en ren investering att ta hjälp med plattsättning.

Ska du dessutom sälja din bostad så kan det komma krav från säljaren på att få veta vem som renoverat. Har du själv gjort det - ja, då kan det påverka affären negativt. Dessutom kan du tvingas in i tvister gällande dolda fel i framtiden också.

16 Aug 2022