Plåttak i Stockholm ger en lätt takbeläggning

Om du ska renovera taket på ett äldre hus, kan det vara en fördel att välja en lätt takbeläggning. Kontakta ett företag som lägger plåttak i Stockholm.

Den som ska lägga om taket på sitt gamla hus har en del olika beläggningar att välja bland. Men takstolar i äldre hus tål inte vilka tyngder som helst. Då kan det vara klokt att undersöka förutsättningarna att lägga ett plåttak.

Du bor i ett äldre hus i utkanten av Stockholm och du oroar dig en aning över villans tak. Du misstänker att det finns spruckna tegelpannor och speciellt på taknocken. Med ålderns rätt vill du inte själv klättra upp på en stege för att inspektera taket. Från markplan kan du dock se att vindskivorna behöver repareras.

Plåttak i Stockholm håller i längden

För att få klarhet i ditt villataks hälsotillstånd kontaktar du en firma som bland annat kan lägga plåttak i Stockholm. En takläggare kommer på besök och klättrar upp för att göra en inspektion. Mycket riktigt finns det spruckna tegelpannor och dessutom är träet i vindskivorna ruttet. Din första tanke är att lägga nya tegelpannor.

Takläggaren kommer med ett alternativt förslag. “Varför inte lägga ett plåttak?”, säger han. “Ett plåttak ger en lättare konstruktion och taket blir i princip underhållsfritt”, fortsätter han. Du lyssnar på takläggarens råd. Han förklarar att du kan välja mellan plåttak i stål, aluminium och zink. Den största fördelen för dig är att du slipper oroa dig för spruckna tegelpannor och att taket ska börja läcka.

4 May 2023