När du vill välja, välj markiser

Solen är härlig, men det finns vissa tillfällen då den inte är fullt lika välkommen. Tillfällen när den faktiskt bara stör. Tur då, att du kan välja själv när solens strålar ska få nå dina ögon.

Tänk dig att du precis har slagit dig ned vid matbordet. Du ska äta middag med din kära familj, eller kanske med ett par goda vänner. När du precis ska hugga in på den goda maten gör du en jobbig upptäckt. Nej, det är inte någon äcklig fluga i soppan. Eller det vet du inte, för du kan inte se. Det är just det som är den jobbiga upptäckten. Du kan inte se på grund av att solen lyser rakt in i dina ögon. Den står i precis den höjden så att hela ditt ansikte är som upplyst av en jättelik strålkastare. Att samspråka med dina middagsgäster blir nu svårt – du ser ju inte ens vem som pratar.

Markiser är lösningen

Solen är visserligen härlig, men när man äter middag vill man inte gärna ha den rakt i ögonen. Lösningen på detta problem heter markiser. Om du låter montera upp markiser vid fönstret kan du själv välja när solens strålar ska få nå in till middagsbordet. För ibland vill man ju ha in solen, eller hur? Oftast är det himla härligt med solens strålar. Men det är också himla skönt att få välja helt på egen hand när det passar. Och just det kan du göra med markiser!

2 Jun 2021