Mer plats ute för fler

Vädret är inte alltid tillmötesgående. Vi som gillar uteliv kämpar tappert för de timmar och dagar vi kan få utomhus. Vi vinner inte alltid. Ett uterum är ändå en ganska rimlig kompromiss.

Det kan inte hjälpas utan vi får helt enkelt ta och erkänna det - vårt land är fantastiskt vackert men vädret är inte alltid på topp. Med rätt kläder och utrustning kan man tillbringa många timmar utomhus året om, men det är inte alltid riktigt det vi vill.

Många trånar efter att sitta bekvämt i annat än skoteroveraller och pälsmössor. Många önskar vänta med att bli duschade tills vi faktiskt kommer in i badrummet och fått av oss kläderna. Inte heller önskar vi prova på livet på Arktis precis utanför vår egen husknut. Det finns ingen anledning till tårar och förtvivlan! Lösningen är nämligen nära och den heter uterum.

En guide till vad ett uterum bör innehålla

Ett uterum i Uppsala kan vara beskaffat på flera olika sätt, men det viktiga är att rummet faktiskt har både väggar och ett tak - det ska ju vara ett rum. Väggarna görs av glas och så behövs det skjutbara sektioner som öppnar mot naturen vid behov. I ditt uterum behöver du sedan antingen isolera eller installera någon slags värmekälla.

Sedan får man rocka loss med inredning. Bekväma sittmöbler och ett bord med generösa mått. Växter. Belysning. Dekorationer. Bekväma sittmöbler är inte två pinnstolar utan minst en skön soffa och ett antal fåtöljer. Hörde jag någon säga “hurra”? Helt rätt, isåfall.

4 Dec 2020