Markiser fräschar upp husets utsida

Det är alltid massor med prat om hur man får ett fint hus, men då tänker de flesta på insidan. Men utsidan är minst lika viktig! För en gångs skull är det alltså okej att säga att det inte bara är insidan som räknas. Vårda husets utsida, likväl som du vårdar ditt eget yttre. Det är ändå utsidan som vi ser först, även fast insidan kan vara helt fantastisk också.

Rent och fräscht yttre

Det låter som en kontaktannons, men husets utsida är minst lika viktigt som insidan. Husets fasad bör rengöras ordentligt en gång om året. Då har ni möjlighet att få bort smuts, pollen och även chansen att se om färgen behöver bättras på någonstans. Med rent och fint yttre så räknas även gräsmattan, altanen och uteplatsen in. Gräsmattan ska vara välskött, buskarna trimmade och altanen eller uteplatsen spolad och borstad. Det gör det lite trevligare att se på huset om fasaden och uteplatserna ser välvårdade ut. Det behöver absolut inte rengöras lika ofta som insidan behöver städas, men gör göras iallafall en gång per år, gärna i början av sommaren.

Markiser fräschar upp utsidan

Markiser är både snyggt och praktiskt för huset. Altanen blir inte så blekt av solen och ni kan njuta av värmen i skön skugga. Det kan även rädda spring med tallrikar och mat om det skulle börja regna mitt i en måltid. I och med att det nuförtiden går att specialbeställa markiser i önskad storlek och färg så kan vilket hus som helst få snygga och fräscha markiser. Kom bara ihåg att även markisen behöver skötas om, precis som resten av utsidan av huset. Den bör rengöras från pollen och annat skräp för att få en längre hållbarhetstid, då ser den även mycket fräschare ut. För att markiserna inte ska slitas mer än nödvändigt så bör man montera ner dem på vinterhalvåret. Varför riskera att slita på dem i onödan? De ska ju slitas på sommaren, om något.

Välj och vraka bland markiser

Det finns många företag runt och i Stockholm som säljer markiser, så våga kolla runt vilka som kan erbjuda dig den bästa kvalitén till det bästa priset. Bland annat så kan du köpa markiser från Danderyd likväl som från Södertälje. De flesta företag ger dig massor av tillval, bland annat om du vill ha en elektrisk eller manuell markis. Det viktigaste är att inte bara köpa första bästa, jämför priser, kvalité, kundrecensioner, leveranstider och hur lång garanti företaget lämnar på din markis.

21 Jun 2017