Må bättre med OVK-besiktning i Stockholm

OVK är inte ett mirakelmedel som du äter eller dricker, men däremot andas du bättre. Man rensar luften från mikrober och smuts när man kollar ventilationen ordentligt och byter filter.

Fråga en ventilationstekniker vad de hittar när de rengör folks ventiler och rör. Det kan vara allt från döda fåglar till möss. Fukt och smuts i små partiklar virvlar runt i vår inandningsluft i hela bostaden om vi inte ser över ventilationsanläggningen. Med OVK i Stockholm, obligatorisk ventilationskontroll, blir det professionellt gjort.

Renare inandningsluft ger bättre hälsa

Alla kontroller har i grund och botten ett gott syfte. När det gäller lagstiftningen om OVK, som ska utföras av behöriga inspektörer, handlar det om vår luftkvalitet och vårt inomhusklimat. Särskilt i skolor, äldreboenden och hyreshus är det många människor som berörs om det är dålig ventilation. En fläkt kan sluta att fungera och man kanske inte ens vet om det. Man kanske bara får huvudvärk och hosta, men förstår inte orsaken.

I mindre hus måste ventilationen kollas främst när man tar anläggningen i bruk, men i flerfamiljshus och på institutioner ska OVK göras med bestämda intervall. Det är bra för luften men också för hela ventilationssystemet. Servar man det håller det mycket längre, och behöver någon del bytas ut ser man det vid kontrollen. Dessutom drar en smutsig anläggning mer ström, så man tjänar på att anlita experter för OVK-besiktning i Stockholm, av flera skäl. Det är effektivt att rensa kanaler och byta filter. Både familjen och plånboken mår bra.

4 Aug 2021