Låt proffsen dränera tomten!

Behöver du dränera tomten? Då kan du alltid anlita proffsen för det jobbet. Det finns ungefär ett 50-tal sådana firmor som erbjuder sig för privatpersoner att komma ut och dränera tomten så att inte nederbörd och fukt skadar huset. Har man en tomt där det lätt samlas vatten på den, bör man hålla borta den så att inte det bildas fukt som skadar huset och som i förlängningen blir till fuktskador. Här finns det några olika åtgärder som man kan ta till om man har mycket fuktig tomt.

1. Lägga ner dräneringsledningar

Det lättaste och vanligaste som man kan göra för att leda bort vatten från ett hus är att lägga dräneringsrör runt huset. På så sätt hoppas man att vattnet ska ledar bort från husgrunden och skydda huset från framtida fuktskador. 

2. Lägga ner dräneringsskivor eller dräneringskikt

Man kan i stället för dräneringsrör lägga ner hela dräneringsskivor kring huset. Skivorna ser till så att vattnet leds bort från husgrunden och skyddar effektivt huset från nederbörd.

3. Lägga en isodränskiva under husgrunden

Denna åtgärd kan man göra i förebyggande syfte och är så gott som omöligt att göra i efterhand. Att lägga en isodränskiva under husgrunden är nästan inte möjligt när man väl har lagt en husgrund. Isodränskivorna ska ligga under grunden i marken för att ta upp fukten och avvisa fukten från huset.

Anlita dräneringsfirma i Stockholm

Det bästa är att anlita en firma som lägger dessa olika dräneringsledningar, rör, skivor eller skikt kring huset så att de lägga på rätt nivå och på så sätt att de gör bäst och mest nytta för att skydda huset från fukt och nederbörd. Skulle det komma mycket nederbörd som hotar att skada huset (till exempel en översvämning) så finns det dräneringsfirmor som har jour och kan rycka ut så att inget händer med huset som kan skada det.

Så hittar du firma i Stockholm

Googla "dränering Stockholm" om det är i Stockhom som du behöer dräneringen. Genom att göra så, får du kontaktuppgifter till firmor som arbetar med dräneringar i Stockholm. Bor du inte i Stockholm kan du i stället skriva den ort där du bor så att du får kontaktuppgifterna till firmor på din ort i stället. När du har fått kontaktuppgifter är det lättare sedan att ta kontakt, fråga om offert. De är bra att känna till priset innan man ber om hjälp så att inte fakturan blir en otrevlig överraskning. Här kan du läsa mer om en firma som gör dräneringar i Stockholm: https://www.stockholmdränering.se.

30 Jun 2019