Intresserad av hemstädning i Bromma?

Många har upptäckt fördelarna som ligger i att ta professionell hemstädning. I synnerhet kan man se detta i större städer - något som inte handlar om ekonomi eller att en familj i exempelvis Bromma utanför Stockholm tjänar mer pengar; det handlar mer om att det uppskruvade tempot i större städer gör att hemstädning förvandlas till en absolut nödvändighet för att överhuvudtaget hinna med vardagen. 

Hitta ett företag som dels gör ett bra jobb med din hemstädning och som dels inte har krångliga villkor. Förändras din livssituation eller dina behov så ska du snabbt och smidigt kunna avsluta tjänsten om hemstädning i Bromma 

Det vi tänkte göra här är att gå igenom några snabba fakta om hemstädning, vad du ska tänka på och vad du kan förvänta dig. Vi ska även peka på några fallgropar som du som privatperson i exempelvis nämnda Bromma ska försöka undvika. Det är inte helt riskfritt och alla företag erbjuder inte samma professionalitet du som kund ska förvänta dig. Låt oss börja: 

  • Teckna abonnemang. Det många företag vill är att du binder upp dig under en längre tid - säg ett halvår och att du sätter ihop ett schema som personalen kan följa; vad ska städas vid din hemstädning, hur ofta ska den ske och under vilka tider. Det här är fördelaktigt för både dig och städfirman; du får ofta ett bättre pris och städföretaget kan på ett bättre sätt möta dina behov. Dock: vårt råd är att du ser till att hitta ett städföretag som inte har några speciella krav på bindningstiden - du ska, vid missnöje eller någon förändrad livssituation, på ett enkelt sätt kunna avsluta tjänsten.

 

  • Rut-avdraget. Är du berättigad så ska du naturligtvis använda dig av det förmånliga rut-avdraget som gör att du kan dra av halva kostnaden för din hemstädning - detta med ett årligt tak om 25.000 kronor. Är ni två vuxna i familjen så blir taket det dubbla. Det går att titta på Skatteverket om du är berättigad till Rut.

 

  • Provstädning. En nyckel till att hitta rätt företag är att låta en provstädning äga rum. Dels så ser du som kund hur företaget jobbar, dels så kan du visa på områden som är extra viktiga i ditt hem och dels så kan företaget avsätta både personal och antal timmar för ett arbete i ert hem. En win-win-situation där ert första gemensamma steg tas - begär en provstädning!

 

  • Samma person som städar. Viktigt är att du inser att det handlar om ditt hem. Du vill definitivt få det rent - men du vill även känna tillit till den som städar. De flesta företag erbjuder samma person vid en hemstädning just med detta i åtanke. Du blir tryggare och personen som städar kan också - beroende på att hen känner till ditt hem i Bromma och dina önskemål - göra ett mer effektivt jobb.

 

  • Referenser: En viktig del i att hitta bättre kvalitet är att dels kontaka fler än ett företag och dels också ringa kunder som för närvarande - eller tidigare - anlitat företaget för hemstädning. Har du någon granne i Bromma som använder sig av hemstädning, tala med denne om vilket företag de anlitat och hur nöjda de är. 

Vill du veta mer om hemstädning i Bromma, läs mer här.

3 Jan 2018