Ibland blir asbestsanering nödvändig i Västerås

Upptäckten att asbest finns i huset sker oftast när en renovering är igång. Då blir det nödvändigt att vända sig till företag som gör asbestsanering i Västerås.

Glädjen var enorm när Anna och Niklas äntligen skulle riva en vägg i huset och få en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. En granne påpekade att de borde göra en provtagning för att säkerställa att det inte finns någon asbest i väggarna. För visst var även deras hus byggt under sjuttiotalet?

De frågade vad han menade med det. Det visade sig att under de åren hade det varit vanligt med asbest i nybyggda hus. Modstulna tackade de för informationen, för det var ändå viktigt att veta om de skulle stöta på asbest. Det var inte något som de ville att hantverkarna eller de själva skulle utsättas för.

Asbestsanering för hälsans skull

Dagen därpå kontaktade Niklas en firma som arbetade med asbestsanering i Västerås. De kom en torsdag för att göra mätningar. Spänningen var nästan fysisk. De hoppades verkligen att det inte fanns asbest, men det visade sig att det gjorde det. Nu var de tvungna att bestämma sig för om firman skulle få riva och sanera.

De bestämde sig för att så fick det bli. Givetvis hade de redan kontrollerat så att väggen inte var bärande så det var bara att sätta igång. Rummen skulle förslutas så Anna och Niklas fick flytta tillfälligt till Annas föräldrars attefallshus. De bodde nära så det passade bra. Det viktiga vara att sanering och renovering blev noggrant gjorda.

16 Aug 2022