Hur ofta bör man dränera huset?

Som ju de flesta villaägare känner till, är det viktigt att sköta om sitt hus med jämna mellanrum. Det är allt från att skotta snö på vintern, klippa gräset på sommaren, rensa stuprännor på hösten och våren, renovera fönster och så vidare. Äger man en villa måste man alltid lägga en del av månadskostnaderna på renoveringar till villan. Den enda tröst man har är väl att man får tillbaka en del av de kostnaderna när man säljer villan. Har man barn är det mycket som är bra att de får växa upp i en villa när de är små. Även som stora, är det lättare att bo kvar, om man har villan i Stockholm, en stad där det är svårt att få tag i ett boende. Om man inte har råd att köpa sin lägenhet, vill säga.

Dränera huset med jämna mellanrum

En sak som man behöver göra med jämna mellanrum är att dränera huset. Beroende på hur villan är konstruerad, med grunden på en betongplatta, grunden som krypgrund eller om man har en källare längst ner, bör man dränera på olika sätt. Det är om man har en källare längst ner som man bör dränera med hjälp av en luftspaltsmatta, eller en isoleringsskiva mot fukten i marken. Dessutom bör man bygga marken så att den sluttar från huset till ett uppsamlingsdike. Finns det inget sådant, kanske man måste göra om tomten så att den bättre passar huset och får vatten och fukt att rinna från huset i stället för till huset.

Anlita dräneringsfirma i Stockolm

Bor man i Stockholm finns det många grävfirmor som alla erbjuder dränering i Stockholm. Vad ska man ta fasta på? Varför inte anlita ett företag som ger 10 års arbetsgaranti? Eller ett företag med hantverkare som har de rätta certifieringar? Här listar vi några viktiga kriterier när man väljer hantverkare.

Ansvarsförsäkring

Ett företag som har egen ansvarsförsäkring är viktigt, det visar att de är medvetna om att en olycka kan ske och om det sker ska inte kunden stå för den extra kostnaden. Det ska företaget göra.

Utbildning och certifiering

Att hantverkarna har den rätta utbildningen och har certifieringar är grundläggande. Det är ju det minsta man kan förvänta sig, antar man. Men det är viktigt. Det kan inte nog betonas.

Garanti på arbetet

Ger företaget några slags garantier? Gör de det, visar de hur viktigt det är för dem att kunden, alltså du, blir nöjd när de väl är färdiga med arbetet.

Kollektivavtal

Vad spelar det för roll om de har kollektivavtal eller ej? Jo som kund vet man att det är ett seriöst företag som tar hand om sina anställda och ser till att om de skadas får de sjukersättning, när de blir gamla får de pension och så vidare.

Läs vidare om dräneringar i Stockholm här.

30 Sep 2018