Hur hög är kostnaden för byggnadsställningar i Stockholm?

Du som är i behov av byggnadsställningar i Stockholm har en hel del att välja bland. Vare sig du är villaägare, fastighetsägare eller äger ett företag med en k-märkt byggnad så finns ställningar att hyra. Det finns olika sorters byggnadsställningar beroende på om du ska bygga nytt, renovera eller kanske måla ett hus.

 

Många tror kanske att byggnadsställningar är statiskt konstruerade. Men en byggnadsställning kan byggas och formas så att den passar till de flesta byggnader. Behöver du måla om en rund byggnad - inga problem. Det finns i dag både byggställningar och utbildad personal som klarar av att montera och arbeta på ställningar som är många meter upp i luften.

 

Gratis offert

Kostnaderna spelar förstås roll för dig som kund och de varierar självklart beroende på vilken typ av ställning du behöver, hur omfattande ställningen ska vara och under hur lång tid du vill hyra den.

 

Mellan tummen och pekfingret kan man säga att du som är privatperson och äger en villa får räkna med att det kostar mellan 30 000 - 60 000 kronor att hyra en ställning under en hel månad. För en normalstor villa bör kostnaden ligga på ungefär 45 000 kronor för en månad. OBS! Då är inte ROT-avdraget inräknat. Det betyder förstås att  prislappen i slutänden inte alls blir lika hög.

 

Det bästa är alltid att begära en offert av företaget som hyr ut byggnadsställningar. Du kan prova några olika firmor för att se hur du hamnar kostnadsmässigt. Seriösa företag bör ge dig en gratis offert, en del gör dessutom besök hemma hos dig för att kunna ge en så bra bild av priset som möjligt. Har du burspråk på huset eller andra speciella byggnadslösningar på ditt hus som ställer högre krav på monteringen av ställningen, ja det kan i så fall påverka priset.

 

Får du en offert där du ser att kostnaden för en normalstor villa ligger runt 45 000 kronor för en månad - då bör också företaget ansvara för att sätta upp ställningen på plats och ta ned den efter avslutat arbete. Transport av byggnadställningen hem till dig bör också ingå. Kolla det för säkerhets skull! En felmonterad byggnadsställning kan nämligen vara en dödsfälla, så låt den utbildade personalen från uthyraren sköta det jobbet.

Hyra eller köpa byggnadsställning?

Det går självklart att köpa en egen byggnadsställning men då ska dina renoveringsbehov vara täta och omfattande under lång tid för att det ska bli en ekonomiskt försvarbar affär. De flesta väljer att hyra. Det finns många fördelar med det. Inte minst att företaget som hyr ut byggnadsställningar i Stockholm ser till att ställningen alltid är i toppform och inte skadad så säkerheten kan brista. När du hyr behöver du inte heller förvara byggnadsställningen efter avklarat arbete. Skönt. För byggnadsställningar är skrymmande saker!

 

Det är vanligt att den byggfirma som till exempel ska göra ett större renoveringsjobb också har med sig sina egna byggnadsställningar i Stockholm. Det är ofta smidigast för dig som kund. Att du kan få hyra ställning av samma företag som ska sköta själva arbetet. När det handlar om riktigt stora jobb kan det ibland behövas ställningar som hyrs in för det specifika tillfället, men de flesta byggfirmor har upparbetade kontakter och samarbeten med bra uthyrare.

 

Det går alltid att ta kontakt med företag som hyr ut och fråga och diskutera priset innan uthyrning. Däremot kan du inte göra ett renoveringsjobb utan byggnadsställning. Det är helt enkelt för farligt.

22 Feb 2017