Hur hittar man rätt bänkskiva i Göteborg?

Att välja bänkskiva till köket i Göteborg är inte alltid det lättaste då det finns massor av olika material att välja mellan, och priserna varierar. Här kommer några tips på hur man kan tänka.

För den som letar efter en bänkskiva i Göteborg är valen många då det finns bänkskivor i flera olika material, prisklasser och färger. På senare år har det blivit väldigt populärt med bänkskivor i sten, och det är lätt att förstå varför. En stenskiva är unik och kan vara av exempelvis granit, marmor eller kalksten. Det fina med en stenskiva är att ingen är den andra lik, och man kan välja ut en specifik sten som har ett utseende som man gillar. Vissa tror att det är dyrt med bänkskivor av sten, men då materialet är tåligt och håller mycket längre än andra material är det snarare tvärtom. En bänkskiva av sten är också väldigt lätt att rengöra och kräver endast ett milt rengöringsmedel.

En bänkskiva av sten kan se ut på många olika sätt

När man väljer bänkskiva till köket blir det bäst om man tar hänsyn till övrig inredning och material så att det blir en snygg helhet. Exempelvis så finns granit i en mängd olika färger och texturer och kan ha röda toner eller vara glittrande svart, men kan också vara i olika gråa toner. Även marmor finns i olika färger som grönt, grått, svart och vitt. Kalksten är däremot alltid grå men kan ha stora variationer i ytan och även bära spår av fossiler.

23 Oct 2021