Hitta rätt mäkare i Stockholm

Ett par saker är slående när man ska sälja sin bostad i Stockholm. Ett: chansen till en god affär är väldigt stor och att detta är möjligt oavsett var i Stockholm man har sin bostad. Kort sagt; priserna för bostäder når ständigt nya toppnivåer och det är heller ingenting som verkar förändras inom den snaraste framtiden. Priserna kommer att stabiliseras – men de kommer även fortsatt att ligga kvar på en hög nivå; äger man en bostad och har så gjort under en längre tid så har man också en garanti på att vinsten vid en försäljning kommer att bli väldigt hög.

Nummer två hör ihop med punkt nummer ett och handlar om till vilket pris man vill sälja och hur högt detta kan bli, alla vill sälja sin bostad med maximal vinst i Stockholm och för att göra detta så krävs det en mäklare.

Det som man kommer att upptäcka i Stockholm är att det finns extremt många mäklare i staden och det här kan i allra högsta grad påverka hur slutpriset ser ut; kvaliteten och tjänsterna hos mäklare i Stockholm är nämligen – liksom – provision och arvode – något som varierar. Det här kan i slutändan påverka slutpriset väldigt mycket och valet av mäklare är alltså viktigare än vad man kan tro. Frågan är här således; vilken mäklare ska jag välja och vad ska jag basera mitt på?

Av den anledningen så tänkte vi rada upp några viktiga parametrar som man kan använda i valet av mäklare och som kan underlätta detta lite. För enkelhetens skull så tar vi dessa i punktform så blir de lite enklare att följa. Märk väl här; det här är generella råd och ibland så måste man låta sin magkänsla styra också; din kontakt och din personliga kemi med din mäklare är nog så viktig som det vi radar upp nedan.

Utgå från dessa tips då du väljer mäklare i Stockholm

  • Den mäklare du anlitar måste ha erfarenhet och gärna av just det område där din bostad ligger. Kolla om hur många objekt han sålt där och se även över till vilket pris försäljningarna i fråga har skett. Visst; en ung och hungrig mäklare kan vara bra, men vi anser att denna i så fall ska paras ihop med nästa punkt.
  • Etablerat mäklarhus. De stora mäklarhusen i Stockholm har ofta högre krav på sina anställda och detta gäller både sett till kvalitet och till personlighet. Plus i kanten är att dessa använder schyssta metoder och att du således behöver bli förknippad med fejkade budgivningar eller lockpriser. En duktig mäklare klarar sig utan sådant och kan sälja till ett högt pris genom vanligt, hederligt arbete.
  • Du ska vara medveten om att du kommer att få betala mer för en mäklare om du utgår från tipsen ovan; kvalitet betalar man för. Dock så utesluter inte detta att du kan få ner priset lite grann genom att pruta. Kort sagt: ta in olika bud från flera mäklare och förhandla med dessa som grund.
19 Jul 2017