Hård bostadsmarknad kräver bra besiktningsman i Stockholm

en som köper en lägenhet i Stockholm gör klokt i att anlita en erfaren besiktningsman. Även om det går snabbt i budgivningen måste lägenheten besiktigas så du vet vad det är du köper.

Att köpa lägenhet i Stockholm i dag kan handla om att svara på ett sms från mäklaren vid 22:00 på en fredagkväll. Stor risk för förhastade beslut, alltså. Trots att ett lägenhetsköp i Stockholm handlar om en affär på många miljoner kronor går många budgivningar oerhört snabbt till. Kanske vet du inte ens riktigt vad du köper. Kom ihåg att du även efter en vunnen budgivning har rätt att ta in en besiktningsman som ser över både lägenhet och husstomme. Du köper ju inte bara en lägenhet, utan även en liten del av ett stort hus. Ett hus som är som ett ekosystem i sig med bjälkar, balkar, väggar och rör som går kors och tvärs. Att få överblick på de gamla innerstadshusen kräver en riktigt kompetent besiktningsman i Stockholm.

Viktigt med oberoende besiktningsman i Stockholm

Det kan hända att säljaren redan fått lägenheten besiktigad. Be då att få direkt kontakt med den firma som utfört besiktningen. Tala gärna med besiktningsmannen själv. Det är viktigt att vara säker på att en erfaren och framför allt oberoende besiktningsman inspekterat lägenheten du tänker köpa. Delar vederbörande efternamn med säljaren kanske du ska dra öronen åt dig. Att ge sig in på Stockholms hårda bostadsmarknad är trots allt ett av de största beslut du tar i livet.

29 Oct 2021