Golvslipning på Södermalm förhöjer värdet på din bostad

Golvslipning är en populär åtgärd på Södermalm som fler och fler tar till. Vill du hänga med i trenden om hållbarhet och ekologi är det bara att haka på.

Södermalm är en trendig stadsdel och har länge varit det. Inte så konstig om man där hänger med i svängarna när det gäller både det ena och det andra. Hållbarhet är en sak som många värnar om. Att ta vara på gamla trägolv som finns i lägenheter och hus blir därför en självklarhet.

Tar du dig tid att slipa dina golv kommer de att bli som nya. Det finns nog inget skönare än att sätta ner fötterna på nyslipade golv Oljar man in dem blir det rena sammeten under ens fotsulor. Det krävs dock en del skötsel för att golven ska hålla sig väl bevarade och skänka glädje under lång tid.

Är golvslipning på Södermalm för alla slags golv?

Det går att ta till golvslipning på Södermalm oavsett vad det är för slags trä i dina golv. Det är ju inte alla golv som innehåller bara trä, men nästan alla golv som har någon form av trä går att slipa. En del klarar många slipningar medan andra bara klarar ytterst få.

Få slipningar klarar till exempel lamellgolv som bara har några millimeter slipbart trä. Ett rustikt gammalt trägolv däremot kan slipas i stort sett i det oändliga. Parkett är en källa till glädje när den är nyslipad. Det är bara att sätta igång med renoveringen.

20 Jul 2022