Golvslipning i Stockholm är ett miljövänligt alternativ

Att lägga nytt golv är ett dilemma. Ska man välja trä och medverka till skogsskövling eller använda plast? Är golvslipning i Stockholm ett bra alternativ istället för att köpa nytt golv?

Det finns mycket att ta hänsyn till när man vill dra sitt strå till miljöstacken. Innebär det att man måste tumma på kvaliteten? Inte nödvändigtvis. Kristina och Börje skulle lägga om golvet i den gamla släktgården. Börje tänkte mest på hur det skulle se ut och givetvis kostnaderna, medan Kristina var bestämd med att det måste vara ett miljövänligt alternativ. Hon funderade på olika golv men blev bara vimsig då hon alltid stötte på något problem.

Ett trägolv, visserligen väldigt fult, låg dolt under köksmattan. Det skapade många funderingar. De bokade en entreprenör som kom för att titta på golvet som han genast såg potential i. Golvslipning och lackning skulle göra det som nytt. Kristina var tveksam då hon är bekymrad över lacket. Börje var även han bekymrad, men över kostnaderna.

Ett företag som utför golvslipning visste råd

Hantverkaren berättade om några miljövänliga alternativ. Det här golvet skulle man såpa, det skulle alltså skuras med såpa och kallvatten. Golvet får då en ljusare yta, men det tar lång tid innan resultatet blir bra. Linoljefärg gör golvet tåligt och ger en vacker yta. Färgen tillåter golvet att andas, något som är till fördel om man önskar ett golv som håller länge. Kristina och Börje behövde inte fundera. En bild hantverkaren visat gjorde linoljefärgen till ett oemotståndligt alternativ. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/ 

26 Nov 2021