Ge ditt hus i Uppsala ett ansiktslyft med en fasadrenovering

Många hus i Uppsala är i behov av en fasadrenovering. Men genom planering kan du få ner kostnaderna. Det behöver inte vara så svårt som du kanske tror.

I Uppsala står många husägare inför en fasadrenovering. Fasaden är husets ansikte utåt – den ska se bra ut men också skydda ditt hus mot väder och vind. Inför att du ska göra en fasadrenovering är det några saker du bör tänka på. Om du följer råden blir din renovering enklare.

Det första du bör göra är att undersöka fasaden. Hur är dess skick idag? Har färgen flagnat eller bleknat? Har fukt trängt in någonstans? Finns det trasiga delar som måste bytas ut? Gå runt ditt hus och ställ dig de här frågorna. När du har inventerat skicket kan du bedöma hur stor renoveringen behöver vara.

En fasadrenovering betalar sig alltid i slutändan

När du har klart för dig vad som behöver göras i din fasadrenovering kan du planera mer i detalj. Det är ju inte säkert att hela fasaden måste rivas ner och bytas ut. Det kanske räcker att byta ut brädor som har ruttnat och måla dit ett nytt lager färg.

En fasadrenovering kan ta mycket tid om du ska göra den själv eller kosta mycket pengar om du ska ta in en firma som gör renoveringen åt dig. Det är dock en investering som kommer löna sig i längden, eftersom ditt hus får både en uppfräschning och ett skyddande skal som håller många år.

För mer info om fasadrenovering, se hit: fasadrenoveringiuppsala.se

10 Jul 2023