Fuska inte med din flyttstädning i Stockholm

Varför sker egentligen ett sådant utbrett fusk med flyttstädning i Stockholm? Frågan är ytterst relevant och den borde innebära en tankeställare för alla som någon gång står inför att flytta. Kort sagt; har man inte kommit överens om annat med de nya ägarna så måste en flyttstädning ske och detta är något som väldigt många verkar vara omedveten om; något som därefter drabbar dem ekonomisk. Det finns nämligen ett ekonomisk intresse i detta också – genomför man inte- eller fuskar sig igenom en flyttstädning så kan de nya ägarna ställa krav på ersättning; de kan anlita en städfirma i Stockholm och därefter skicka räkningen till den som misslyckats med att städa ur sig. Om vi ska ge en förklaring till varför det är vanligt med att en flyttstädning uteblir i Stockholm så kan vi räkna upp några avgörande detaljer som ligger till grund:

  • Trafiken: att flytta i Stockholm innebär att man måste räkna med trafikläget som ett element som kan göra att allt tar längre tid. I en mindre stad så kan kan vid en flytt åka fram och tillbaka utan några större problem; i Stockholm är man beroende av att trafiken flyter på ett helt annat sätt. Tar allt längre tid – ja, då blir en flyttstädning det ytterst lidande.
  • Man måste även väga in denna detalj och det här gäller inte bara i Stockholm. Kort sagt; i många fall så uteblir en flyttstädning av ren lättja.
  • För många flyttar. I Stockholm kan en ung människa (framförallt) tvingas flytta flertalet gånger per år; helt beroende på att bostadsmarknaden ser ut som den gör. Tvingas man flytta fyra-fem gånger per år – ja, då blir en flyttstädning också väldigt lätt att hoppa över i slutändan.

Dessa tre punkter kan användas som en slags förklaring – men absolut inte som ursäkter; och särskilt inte i Stockholm och anledningen till detta är följande: flyttstädning är billigare i Stockholm än någon annanstans i Sverige. Vi förklarar varför!

Billig flyttstädning i Stockholm

Att det finns väldigt många verksamma städföretag i Stockholm – särskilt efter införandet av rut-avdraget; något som också går att använda vid en flyttstädning – gör att priserna där är betydligt bättre än i övriga Sverige.

Som kund och flyttande kan man således anlita en städfirma till bra pris, man kan använda sitt rut-avdrag och man har i och med detta också slut på ursäkter till varför en flyttstädning uteblivit eller varför man fuskat med den. Orkar man- eller hinner inte – ja, då får man helt enkelt använda professionell hjälp.

Flyttstädning Stockholm – så slipper du bli ersättningsskyldig

Här är några vanliga missar som du bör undvika vid en flyttstädning:

  • Rengör spisens ovan- och undersidor samt väggen. Det räcker inte med att bara rengöra plattorna, du måste även dra fram spisen torka av på alla sidor. Det underlättar om du använder ordentligt med diskmedel.
  • Torka av skåpen i köket både in- och utvändigt. Ta ut det som står i skåpen och torka av ordentligt på alla håll och kanter.
  • Putsa fönster även mellan glasen. Skruva upp och lossa fönstren så att du kommer åt mellan glasen. Tvåglasfönster ser aldrig riktigt rena ut om du inte gör detta.
  • Rengör elementet. Vid en flyttstädning i Stockholm räcker det inte att bara torka dammet av själva elementet. Rengör även bakom så noga som möjligt. Glöm inte att stänga av elementet, det är lätt att bränna sig annars.
  • Torka av alla rör i badrummet. Många badrum har synliga rör som går från badkar, dusch eller handfat. Dåligt städade rör är en vanlig anledning till bakläxa på städinspektionen. 
  • Rensa badrummets golvbrunn. Detta är kanske inte det roligaste uppdraget, det luktar ofta rent hemskt från golvbrunnen. Använd gärna handskar och använd helst inte frätande rengöringsmedel som kan skada exempelvis packningar och detaljer i plast. 

Uppdaterad: 12 augusti 2021

2 Oct 2017